Actualitat

L’APdC participa al documental “Un do major” sobre la situació dels estudis artístics superiors a Catalunya

05/11/2012

El documental “Un do major” pretén donar una visió de la situació dels estudis artístics superiors a Catalunya a través de declaracions d’estudiants, professionals i representants d’institucions artístiques. Hi participen Gemma Calvet (membre de la junta de l’APdC i de la comissió d’Educació), i Toni Cots (membre de la comissió de política cultural i antic vicepresident de l’associació).

L’incentiu per realitzar aquest documental sorgeix a partir de la Sentència del Tribunal Suprem, que posa en dubte la denominació de grau dels estudis superiors de Música, Dansa, Teatre, Disseny i Conservació i Restauració de Béns Culturals. La sentència no actua com a fil conductor ni té un pes clau, sinó que és simplement una excusa per veure com és l’encaix d’aquests estudis en un món de titulacions de grau.

Quines són les opinions i conseqüències de la Sentència? Estan infravalorats socialment aquests estudis? Tothom sap què significa estudiar i dedicar-se a aquestes disciplines? Com és la situació a altres països? Quina importància donem a la cultura al nostre país? Aquestes són les principals qüestions que “Un Do Major” obre a debat.

Veure el documental:
http://vimeo.com/51177895