Actualitat

L’APdC parla amb Ensenyament sobre el Grau en Dansa per a professorat en actiu

06/10/2011

La comissió d’educació de l’APdC ens vam reunir dimarts 4 d’octubre amb Olga Adroher, cap del servei d’Ordenació d’Ensenyaments de Règim especial del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; i Sílvia Borell, del Servei d’Ordenació dels Ensenyaments de Règim Especial.

El Departament ens va convocar en resposta a la nostra carta d’esmenes sobre la Resolució del Departament, per la qual s’autoritzava el Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre a fer una oferta específica dels ensenyaments de Grau de Dansa, especialitat de pedagogia de la dansa, per a professors de dansa en actiu (veure notícia).

Durant la reunió es va parlar de tots els punts esmentats a la carta amb l’objectiu de fer millores per a futures convocatòries. Malgrat això,  es tracta d’una convocatòria extraordinària i, per tant, no se sap si es tornarà a publicar.

Pel que fa a la convocatòria d’aquest any, el Departament ens va assegurar que tots els professionals que han aprovat les proves d’accés tindran dret a accedir a la formació. Encara no se sap sota quines condicions el cursaran els professionals que no entrin en el grup d’aquest curs. Tampoc se sap quan es podrà cursar, podria ser l’any vinent, o en dos anys. Aquests professionals no hauran de tornar a fer les proves d’accés.

A l’APdC continuarem treballant perquè tots els professionals tinguin les mateixes oportunitats i condicions a l’hora de cursar aquest grau. El Departament d’Ensenyament ens ha assegurat que farà tot el possible perquè així sigui.