Actualitat

L’APdC organitza un Taller d’introducció a la didàctica de la Dansa (25/02)

30/01/2017

L’ APdC organitza un Taller d’introducció a la didàctica de la Dansa, dissabte 25 de febrer de 10 a 14h i de 15 a 17h, a la Fabra i Coats, a càrrec d’ Anna Roblas i Anna Sànchez, docents de dansa de llarga i reconeguda trajectòria.

El taller de 6 hores de durada està dirigit a professors/es de dansa en actiu de diferents estils i tècniques de dansa (dansa clàssica, dansa contemporània, hip-hop, jazz, flamenc, dansa espanyola,…) i té com a objectius:

▪ Extrapolar recursos i metodologies comunes en l’ensenyament de la dansa en qualsevol dels seus estils i establir un conjunt d’eines pedagògiques transversals.

▪ Ampliar el camp de visió i l’enfocament pedagògic de cada un dels participants per tal de millorar la qualitat de l’ensenyament de la dansa.

Continguts del Taller

Què ensenyem?
▪ Identificació de conceptes tècnics transversals a partir de la pròpia experimentació i exploració.
▪ Adaptació dels conceptes tècnics a les necessitats i/o intencions de cada docent.
▪ Establiment d’un ordre de prioritats en l’ensenyament d’aquests conceptes.

Com ho ensenyem?
▪ Adaptació dels continguts tècnics a diferents estils d’ensenyament.
Diferents maneres de transmetre coneixements en dansa. Ens basarem principalment en els estils d’ensenyament de Muska Mosston.

Metodologia

Es plantejarà una jornada teoricopràctica on es combinaran activitats d’experimentació amb exposicions teòriques per part de les docents. Les exposicions teòriques es recolzaran amb documentació.

Les docents

Anna Sànchez (1959) Formada en dansa clàssica, jazz i dansa contemporània (Limon i Graham). El seu estil combina la tècnica, l’expressió i els canvis d’energia per assolir una bona llibertat en el moviment. En el seu treball té la mateixa importància una mirada, un petit gest, una volta complicada, un gran salt o una caiguda a terra. Directora d’Anna Sanchez Companyia de Dansa des de 1985 fins a 1990. Directora de la Companyia Inconnexa creada l’any 2002 i dirigeix l’escola de Dansa Varium a Barcelona des de 1987. És directora artística del Festival Internacional de Dansa “Dansa Sant Cugat” des de l’any 2000 fins al 2009.

Ha treballat i treballa a nombroses estades de dansa internacionals a Europa. Actualment imparteix classes de Didàctica de la Dansa Contemporània i Composició al Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona i a ESART-Universitat privada de dansa de Barcelona. Col·labora com a professora convidada a Escoles de Formació com: EPSEDANSE (Montpellier), CAFEDANSE (Aix-en- Provence) i JAMES CARLÈS (Tolousse).

Ha treballat també com a professora convidada i/o repetidora a les companyies: S.O.A.P. (Rui Horta), METROS (Ramón Oller), Cia. MARTA CARRASCO, TRÀNSIT (Maria Rovira), Cia. MAR GÓMEZ, NORRDANSE (Suècia), BALLET PRELJOCAJ (França) i Cia. CESC GELABERT.

La seva experiència com a docent li ha atorgat el reconeixement del Ministeri Fiancés de Cultura que l’autoritza a impartir classes als conservatoris oficials de dansa de tot l’Estat.

Anna Roblas (1969) Coreògrafa, ballarina, actriu i professora de dansa. Graduada en Coreografia i Tècniques de Interpretació pel Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona (2006). Titulada en dansa clàssica pel Real Conservatorio de Madrid (1990). Diplomada en Dansa Clàssica i de Caràcter (1990) i en Pedagogia de la Dansa clàssica (1994) per la Royal Academy of Dancing de Londres.

Compagina la seva carrera d’intèrpret amb la de professora de dansa clàssica i contemporània en diferents centres i companyies de dansa principalment a Barcelona a més d’impartir classes d’entrenament físic específic per actors de teatre. Des del 2007 forma part del cos docent de l’EESA/CPD – Escola d’Ensenyament Secundari i Artístic/Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona impartint les assignatures de Dansa Contemporània, Improvisació, Pas a Dos i Taller de Creació i des del 2011 en el CSD – Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre impartint les assignatures de Tècnica de Dansa Contemporània, Didàctica Específica de la Dansa Contemporània, Fonaments pràctics de la Didàctica i Taller.

Lloc
Fabra i Coats (C/ de Sant Adrià, 20 BCN) sala 3 (3r pis)
Metro L1 Sant Andreu // Renfe St. Andreu Comtal

Dia i Hora
Dissabte, 25 de febrer de 2017 de 10 a 14h i de 15 a 17h.

** Entre les 14h i les 15h es farà una pausa per dinar plegats. El centre disposa de microones i un espai adient. Porteu coses per compartir!

Material Requerit
-Els participants han de dur música que cada un/a d’ells/es utilitzi habitualment a les seves classes en suport cd, ipod, telèfon,…
-Roba còmode

Preu
Socis i sòcies APdC: 35€
Preu normal: 70€

Inscripcions
Omplint aquest formulari fins al 22/02.
Places limitades.