Actualitat

L’APdC organitza la xerrada “Transicions professionals: El futur més enllà de l’escenari”

23/01/2018

Què passa quan s’acaba l’etapa professional en el món de la dansa? Com es prepara un ballarí o ballarina professional per al què ve després? Quines opcions té?

La dansa és una carrera que implica un nivell extraordinari de passió i de compromís, així com de gran esforç físic i fortalesa mental. Requereix llargs períodes d’entrenament per tenir una vida professional relativament curta, comparada amb d’altres sectors. La transició cap a noves ocupacions pot suposar una època difícil per a les persones que finalitzen la seva etapa activa com a ballarí/na professional.

L’APdC treballa des de fa anys en procurar recursos pels artistes de la dansa en les seves diferents etapes professionals: la formativa, la del desenvolupament professional i l’etapa post escenari (que pot comportar la transició cap a una altra sortida professional dins o fora de les arts escèniques).

Enfocat en aquesta última etapa, l’APdC organitza, amb la col·laboració de l’APCC i la Central del Circ, la xerrada Transicions professionals: El futur més enllà de l’escenari amb Ana Merayo, psicòloga esportiva i terapeuta familiar, que coordina el Servei d’Atenció a l’esportista  al  FCB. Des de la seva experiència en l’esport d’elit (un escenari molt semblant al de la dansa) exposarà com preparar-se, al llarg de la carrera, per aquesta transició per a què aquest moment sigui viscut amb total normalitat. 

Aquesta xerrada és una iniciativa que surt de la TAD – Transició d’Artistes de la Dansa – taula de treball promoguda per l’APdC, creada al 2015.

Quan: 22 de febrer, d’11.30h a 13.30h.

On: La Central del Circ (Moll de la Vela, 2, 08930 Sant Adrià del Besós, Barcelona)

Entrada gratuïta. Places limitades. Cal fer inscripció prèvia a través d’aquest formulari.

Informació sobre la ponent.

Ana Merayo, és psicòloga esportiva i terapeuta familiar, coordinadora del Servei d’Atenció a l’esportista al FCB. Porta més de 14 anys col·laborant amb equips de diferents disciplines esportives i treballant amb jugadors, staff tècnic i famílies.