Actualitat

L’APdC ofereix un curs sobre lateralitat, dansa i moviment

18/02/2016

El dissabte 12 de març, a la seu de La Caldera Les Corts, l’APdC organitza un curs sobre Lateralitat, dansa i moviment a càrrec de Jannick Niort. Aquesta formació va adreçada a ballarins/es, coreògrafs/es, docents i estudiants en dansa i/o educació física, etc.

La lateralitat és un element inherent a la persona que influeix en tots els altres aspectes de la seva estructuració corporal i motriu amb diferents conseqüències. Tothom mostra una preferència i una certa habilitat per una banda o altra del cos. La dansa és una eina molt útil per equilibrar i harmonitzar el moviment tot evitant disfuncionalitats. Una demostració clara del lema “Ballar ens fa bé”, que enmarca moltes de les accions que s’estan preparant amb motiu del Dia Internacional de Dansa.

Desenvolupament de la sessió
1. Conceptualització de la lateralitat:
– Paràmetres fonamentals de la lateralitat.
– Procés de lateralització.
2. Diferents tipus de lateralitat.
3. Influència de la lateralitat en la persona:
– Trastorns de lateralitat.
– Beneficis d’una bona estructuració lateral.
4. Perspectives de la lateralitat.
5. Com es mesura la lateralitat.
6. Lateralitat i dansa:
– Diferents patrons funcionals.
– Influència de la dansa en l’estructuració lateral.
– La dansa: una eina per a construir o millorar la lateralitat.

Jannick Niort (ponent)

Directora de la Fundació Psico-Art de Catalunya, a més de professora i coreògrafa. Ballarina, doctorada en Teoria i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona (UB), llicenciada en Psicologia del Desenvolupament i de l’Educació per la Universitat Paris VIII, postgrau en Psicopatologia Clínica per la UB. També és diplomada en Dansa Clàssica, professora de Didàctica de l’Educació Corporal en Educació Infantil a la Universitat de Manresa. Realitza la seva tasca en recerca amb el grup d’investigació GISEAFE d’ INEFC Barcelona.

Quan?
Dissabte 12 de març de 10 a 14h i de 15 a 19h
On?
La Caldera Les Corts

C/ Eugeni d’Ors, 12 –   Barcelona

Metro: L3 Les Corts

Preu

30€ per a socis i sòcies APdC.
70€ per a no socis.

Inscripcions
El periode d’inscripció finalitza el dissabte 5 de març. Pots inscriure’t omplint aquest formulari (un cop fet efectiu el pagament es reservarà la plaça). Places limitades. Cal portar roba còmoda.