Actualitat

L’APdC impulsa el projecte RE-MOU-TE per apropar creadors de dansa de diferents generacions

04/06/2015

Convocatòria per a joves coreògrafs de fins a 30 anys que revisin peces de companyies de més de 30 anys d’existència

Neix Re-mou-te, un projecte impulsat per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i la Fundació SGAE, per apropar creadors de dansa de diferents generacions i posar en valor el llegat coreogràfic de Catalunya.

El projecte té com a principal objectiu la transmissió de coneixement entre els artistes de diferents edats i amb diferents punts de vista, que revisaran conjuntament peces coreogràfiques ja creades, per arribar a la creació i presentació d’un nou treball, ja sigui una deconstrucció, una continuació del treball original, etc.,  amb total llibertat per als creadors/es que es trobin, tant a nivell d’estils com de format (espectacle, vídeo, taller, intervenció, exposició, instal·lació, etc.).

Formen part del projecte els coreògrafs Cesc Gelabert, Àngels Margarit, Marta Almirall, Toni Mira i Sabine Dahrendorf de companyies catalanes que van néixer als 80 i que actualment segueixen en actiu: Cia. Gelabert-Azzopardi, Cia. Mudances, Danat Dansa, Nats Nus i Roseland Musical, i joves creadors de fins a 30 anys, que s’escolliran mitjançant convocatòria.

 
El projecte creatiu anirà acompanyat d’un enregistrament en les diferents fases del procés per tal de documentar-lo i poder disposar d’un material que formarà part de l’arxiu gràfic de la història de la coreografia contemporània catalana.

Els joves coreògrafs i coreògrafes interessats en participar en aquest projecte hauran de triar una d’aquestes 8 peces per a fer el treball de revisió:
 

Ottepel, Cia. Danat Dansa (1994)
Glimpse, Cia. Gelabert-Azzopardi (2004) // Sense fi/Conquassabit, Cia. Gelabert-Azzopardi (2009)
Suite d’estiu, Cia. Mudances (1993) // Tèrbola, Cia. Mudances (1998)
Strangers in the night, Cia. Nats Nus (1989) // Ful, Cia. Nats Nus (2001)
Flit Flit, Cia. Roseland Musical (1990) // Cara, calla,  Cia. Roseland Musical  (1993)
 
Els candidats i candidates es poden presentar de forma individual o col·lectiva. Han d’haver nascut a partir de l’1 de gener de 1985 (tenir com a màxim 30 anys durant el 2015) i també cal que siguin  socis/ sòcies de l’APdC.  Les tasques de creació coreogràfica i les despeses que se’n deriven (necessitats tècniques específiques, transport, etc.) comptaran amb una remuneració de 2.200€ (base imposable). El creador/a podrà treballar amb un màxim de 4 intèrprets de la seva elecció. Aquests ballarins seran contractats i remunerats directament per l’APdC. Cada ballarí rebrà 900€.

La convocatòria s’obrirà la setmana vinent i es tancarà el 5 de juliol de 2015.
 
Els nous treballs es presentaran públicament entre el darrer trimestre de 2015 i el primer de 2016 (dia i lloc a determinar).