Actualitat

L’APdC i SindicArt a FiraTàrrega

12/09/2011

L’APdC ha estat a FiraTàrrega (estand núm.1), del 8 a l’11 de setembre, per a donar a conèixer el seu Directori de professionals, i les seves línies d’actuació. Ha compartit estand amb SindicArt, i l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), i ha convidat al seu espai a un membre de la platorma CrIM, Creadors Independents en Moviment, que agrupa a més de 50 artistes escènics que treballen professionalment en la creació i el desenvolupament de pràctiques i pensament contemporanis al voltant de la dansa i del cos. Amb aquesta col·laboració l’APdC vol donar suport a la plataforma i donar-li visibilitat.

Dissabte 10 de setembre es va presentar, a la Sala d’actes, SindicArt, amb Xevi Dorca (APdC) i Àlex Casanovas (AADPC), secretari general i vicesecretari general de SindicART. A banda d’explicar quins objectius té, va presentar un espot on apareixen professionals dels diferents sindicats que formen part de l’organització i expliquen què és sindicArt, i perquè és important un sindicat unificat.

Després de la presentació de SindicArt, l’ APdC va presentar  Junts per la Dansa, adreçat fonamentalment a les Administracions Públiques locals. En aquest document s’ identifica cinc mesures prioritàries pel sector: compromís i diàleg per part de l’Administració pública; arribar a la ciutadania; exhibir, difondre i educar; formació de qualitat per a professionals; espais i equipaments de creació i producció; models de finançament sostenibles.