Actualitat

L’APdC i l’ACPDC treballen en un projecte de circuits

02/06/2011

L’APdC i l’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya (ACPDC) estem treballant conjuntament en diversos projectes pel sector. D’una banda, hem estat treballant en l’Informe sobre l’estat del sector que ens va demanar el CoNCA, de cara a l’elaboració de l’Informe anual de la Cultura i de les Arts a Catalunya; així com en la darrera fase de treball sobre les fàbriques de creació.

En relació al Pla integral de la Dansa, les dues associacions estem treballant el Projecte de circuïts, un projecte de difusió per la dansa, on es tracta la captació de públic, la generació de gires , etc., que vol disseminar la dansa arreu de Catalunya, amb una mirada a llarg termini, i que vol agafar el problema i tractar-lo des de l’arrel.  Aquest projecte neix de la voluntat de concretar el Pla Integral i detecta 3 problemàtiques a resoldre: manca de programació, difusió, i educació de dansa. 

El projecte ja s’ha presentat a la Subdirecció General de Promoció Cultural de la Generalitat, i a la Conselleria de cultura. S’han compromès a estudiar el document, i durant el mes de juny estan previstes diverses reunions per a veure la viabilitat del projecte. Mentre, les associacions estem treballant en el pla de gestió i la concreció del projecte.

Pel que fa al Pacte Laboral, un cop es concedeixin les subvencions de 2011, les dues associacions valorarem la possibilitat de reprendre negociacions.

L’objectiu de les dues associacions és cooperar, posar en valor la suma d’opinions, el diàleg i la coexistència. Som molt conscients que en temps de crisi hem d’estar més units que mai.