Actualitat

L’APdC i l’ACPdC analitzem les convocatòries de subvenció i proposem millores

12/01/2012

Arrel de la reunió que l’APdC i l’ACPDC vam mantenir amb el conseller Ferran Mascarell, on vam mostrar la nostra clara preocupació per les subvencions, les dues associacions hem presentat al Departament de Cultura un anàlisi conjunt de les darreres convocatòries de subvenció per tal de millorar-les.

D’una banda, les associacions hem proposat canvis immediats, modificacions que agilitzarien el procés; i d’altra banda, hem proposat canvis que per la seva complexitat es treballarien per ser aplicats a les convocatòries de 2013.

El Departament s’ha compromès a tenir en compte les nostres peticions i a treballar-les, de fet, ens ha començat a detallar quins canvis no podrà fer i perquè, i ens han assegurat que la seva intenció és poder publicar les convocatòries durant el primer trimestre de l’any.

Al document adjunt trobareu els canvis proposats per les associacions. Algunes de les nostres demandes són l’eliminació de la documentació acreditativa dels bolos, ja que moltes funcions es tanquen desprès del període en què surten les subvencions; flexibilització l’actual model de pressupost; que les estructures de producció/distribució puguin presentar més d’ un projecte/artista, etc.; avançar les resolucions, existeix un desfasament massa gran entre la data de les sol·licituds i la de les resolucions, etc. També hem demanat que s’estudiï com compatibilitzar els ajuts de l’ICEC (antic ICIC), i els de l’OSIC (nova finestra única), i ens hem compromès a treballar en el tema durant el 2012.