Actualitat

L’APdC i altres entitats culturals organitzen l’únic debat polític de cultura de cara a les eleccions municipals del 26 de maig

06/05/2019

La majoria d’associacions professionals de la cultura s’han unit per organitzar l’únic debat polític sobre cultura que es farà a la ciutat de Barcelona en motiu de les eleccions municipals convocades el 26 de maig.

Les polítiques culturals acostumen a quedar en un segon terme en campanya electoral, però les seves aplicacions afecten de manera directa tant a professionals del sector com a públics i usuaris. L’objectiu d’aquesta iniciativa és posar el focus en la cultura i dotar a la ciutadania d’un espai on poder-se informar i debatre sobre les prioritats en matèria cultural per a Barcelona que tenen diferents partits polítics.

Els debats es realitzaran, a partir del 15 de maig a les diferents  capitals de província, i a Olot i Alella: 

La trobada de Barcelona es farà el 15 de maig a les 19 h a la Sala d’Actes de l’Ateneu Barcelonès, en forma de debat de dues hores de durada, moderat pel Salvador Cot i, en el qual, es donarà molt d’espai a les intervencions i preguntes del públic. Els polítics convidats a intervenir són: Jordi Graupera (Barcelona és Capital), Marc Cerdà (CUP), Joan Subirats (Barcelona en Comú), Ferran Mascarell (Junts per Catalunya), Gemma Sendra (ERC), Xavier Marcé (PSC), amb els representats de Plataforma Valls i PP pendents de confirmar.

Olot, el 15 de maig a les 19 h, a la seu d’Òmnium Cultural (C/ Pere Màrtir, 20, baixos). La moderació anirà a càrrec de Núria Llop, periodista.

A Lleida, el 16 de maig a les 19 h  al Café del Teatre (C/ Roca Labrador 2, bis). La moderació anirà a Càrrec de Jordi Pedrós. Els polítics convidats a intervenir són: Eva Lega (Crida per Lleida), Alfred Sesma (Comú de Lleida), Jaume Rutllant (ERC) Xavi Blanco (PSC), Antonieta Maller (PP), i un representant de Junts per Catalunya, pendent de confirmar.

A Girona,  el 20 de maig a les 19 h a la Sala Polivalent del Centre Cultural de la Merçè, (Pujada de la Mercè, 12). La moderació anirà a càrrec de Mercè Sibina. Els polítics convidats a intervenir són: Ramon Grau (ERC-MES-AM), Xevi Montoya (Guanyem Girona), Carles Ribas (JxC), Concepció Veray (PP), Joaquim Ruhí (PSC-CP), i un representant de Ciutadants pendent de confirmar.

A Tarragona, el 21 de maig a les 18.30 h al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (c/ de Sant Llorenç 20). Els polítics convidats a intervenir són: Rubén Viñuales (C’s), Carla Aguilar (En Comú Podem), Pau Ricomà (ERC), Dídac Nadal (JxC), Òscar Urgell (PP) i Josep Maria Bonet (PSC).

A Alella el debat es farà el 21 de maig, però encara estan per confirmar l’hora i el lloc.

No és la primera vegada que a Barcelona s’organitza una iniciativa com aquesta. L’APGCC, tradicionalment, coordina debats polítics en el marc de les eleccions municipals, autonòmiques i europees; de fet, és una de les activitats que fa més temps que promou. Aquesta vegada afegeixen la col·laboració de la resta d’associacions professionals per aportar valor al discurs, enriquir el debat i acostar la informació a un ventall més gran de professionals.

Aquesta trobada està organitzada per l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC), l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC), l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya (APIC), la Xarxa d’espais de producció d’arts visuals de Catalunya (XARXAPROD), l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), l’Associació de Teatre per a Tots els Públics (TTP), l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM), l’Ateneu Barcelonès, la Plataforma Assembleària d’Artistes Visuals de Catalunya i l’Acadèmia Catalana de la Música.