Actualitat

L’APdC ha sortejat 1 entrada doble pel Ballet de Catalunya al Centre Cultural de Terrassa

24/04/2018

L’APdC ha sortejat 1 entrada doble pel Ballet de Catalunya, que actuarà al Centre Cultural de Terrassa amb Triple Bill el dissabte 28 d’abril a les 20h.   

La guanyadora és Jessica Llano.

Per a entrar al sorteig calia ser soci o sòcia de l’APdC, o amic/amiga de la Dansa de l’APdC, i enviar les dades a través d’un formulari, abans del dimarts 24 d’abril a les 12h.

Entre tots els interessats i interessades farem un sorteig a través de sortea2.com i donarem a conèixer el guanyador o guanyadora a través del web i la pàgina de facebook de l’APdC.

L’afortunada podrà recollir les seves entrades a partir d’1 hora abans de l’espectacle a les taquilles del Centre Cultural de Terrassa, mostrant el DNI (Rambla d’Ègara, 340, 08221 Terrassa).

Sobre l’espectacle:

Reconeguts coreògrafs internacionals, Remi Wortmeyer, del Het Nationale Ballet i Katarzyna Kozielska, de l’Stuttgart Ballet, ambdós també ballarins en actiu en les companyies mencionades, s’inspiren en els ballarins del BNC per donar forma a les seves creacions.

Remi Wortmeyer, basa la seva inspiració en el reconegut artista holandès Piet Mondrain, creador del neoplasticisme, i buscador de l’art en estat pur. Remi, pintor a més de ballarí, parteix de l’obra de Mondrain que persegueix trobar l’estructura bàsica de l’univers eliminant tota forma i centrant-se en la trama de línies negres sobre blanc i presència de rectangles de colors primaris. Segons Mondrain, una vegada arribats al real absolut, l’art ja no hauria de ser necessari. A més Prokofiev és el músic escollit per la peça interpretada, artista que casualment fou contemporani a Mondrain, ambdós vivint i treballant a París on foren inspirats per espais, sons, pensaments i estètica comuns.

Katarzyna Kozielska, semi-solista del Stuttgart Ballet, conviu la interpretació amb una intensa activitat coreògrafica al llarg de les últimes temporades. Katarzyna crea en funció del ballarí que té al davant i és capaç de canviar esquemes previs si allò que veu ho demana. La seva coreografia, ajustada als ballarins del BNC, incorpora la sensualitat i el ritme canviant del jazz, sense descuidar la presència de l’estètica clàssica, i conformant una peça única i especialment adaptada també al triple programa on hi predomina la intensitat del moviment, l’emotivitat i romanticisme.

Un tercer bloc coreògrafic és el protagonitzat per la creativitat d’un dels joves ballarins de la companyia, Lorenzo Misuri. El seu Loro In Lei, evoca a les grans virtuts de la dona i les contraposa amb el seu costat més obscur però que a la vegada la reafirmen i porten a la seva seguretat i plenitud amb l’arribada de l’amor. Tancant aquest tercer bloc, Leo Sorribes, també presenta la seva primera
coreografia, posant a prova les habilitats tècniques i artístiques dels seus ballarins que cada dia que passa, van adquirint una consistència i unitat més latents, definint cada vegada més els seus rols reforçant la personalitat conjunta de la companyia.

Tres peces neoclàssiques i contemporànies, creades especialment per l’ocasió per dos coreògrafs d’algunes de les millors companyies del món.

Més informació aquí.