Actualitat

L’APdC explica als alumnes de 6è de l’Institut del Teatre les claus per a desenvolupar un projecte de dansa

22/02/2012

Dilluns 20 de febrer l’APdC va fer una xerrada als alumnes de 6è del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre, sota el títol “El projecte, de la idea a la realitat”

Durant la trobada es van donar les claus per a poder desenvolupar un projecte de dansa. Es va parlar de la recerca, la conceptualització, el desenvolupament, la planificació, la implementació i l’ avaluació, com a passos bàsics. Trobareu tota la informació a la Guia bàsica de l’APdC que es va donar als assistents:  Llegir la guia bàsica  “El projecte, de la idea a la realitat”.

També vam explicar què fa un sindicat de la dansa i les nostres principals línies d’actuació així com els beneficis per als associats. Pensem que és molt important que els futurs professionals de la dansa siguin conscients de què seran treballadors i del que aquest fet comporta: facturació, contractació, nòmines, negociació de les condicions laborals, drets com a treballadors, etc. També pensem que han de saber com funciona el sistema de subvencions del nostre país, i han de pensar en altres vies de finançament, així com en la importància de pensar els projectes en el context on es desenvolupen, comunicar-los bé, vincular-los a la ciutadania, etc. Així els hi vam explicar als alumnes de l’institut. 

D’altra banda,  vam donar a conèixer el document Junts per la Dansa, i la Guia de les sortides laborals de la dansa a Catalunya, fent especial èmfasi en les sortides dels graduats del Conservatori Professional de Dansa.