Actualitat

L’APdC està treballant en diverses iniciatives per a impulsar el circuït de dansa

03/11/2014

Un dels objectius principals de APdC és aconseguir que s’incrementi la presència i la visibilitat de la dansa en les programacions dels espais escènics i que s’ofereixi a l’espectador un programa heterogeni en el qual tinguin cabuda diferents tendències i estils, i diferents propostes artístiques que incloguin no només representacions escèniques sinó també accions de divulgació i aproximació de la dansa a la ciutadania.

Per a aconseguir-ho, actualment estem impulsant diverses iniciatives. D’una banda, treballem perquè el Festival Sismògraf d’Olot es converteixi en el Festival Nacional de Dansa, projecte que està en marxa i que vol convertint-se en un escenari on projectes escènics, educatius i de creació de públics es trobaran per esdevenir una mostra de bones pràctiques en dansa. La nova edició del Festival es durà terme del 24 al 26 d’abril de 2015.

D’altra banda, estem treballant en un projecte amb altres associacions professionals de dansa de l’Estat Espanyol, que consistirà en l’intercanvi de propostes artístiques i de formació entre les diferents comunitats (Catalunya, València i Madrid), i que estarà dotada pressupostàriament per aquestes associacions. Les companyies /artistes que formin part del projecte hauran de ser socis o sòcies de les associacions impulsores, i seran escollits per convocatòria pública. Aquesta convocatòria es publicarà durant el primer trimestre de 2015.

També estem preparant, de cara al mes d’abril, una convocatòria per a creadors que posarà en comú dansa i literatura i es desenvoluparà a les biblioteques d’arreu de Catalunya. La voluntat d’aquest projecte és potenciar l’ interès per les dues arts i l’augment del seu consum. En breu publicarem les bases de la convocatòria.