Actualitat

L’APdC es reuneix amb el conseller Mascarell

24/02/2011

· El conseller s’ha compromès a definir un lideratge i un comissariat per desplegar el Pla Integral de la Dansa

L’APdC es va reunir ahir amb el conseller de Cultura, Ferran Mascarell,  per parlar de l’estat de la qüestió de la dansa a Catalunya. 

D’una banda, li vam fer arribar la necessitat de treballar un projecte executiu del Pla Integral de la Dansa: definir prioritats, calendari i pressupost. El Pla integral necessita projectes concrets que donin una solució pràctica als problemes i objectius plantejats. 

En segon lloc, vam exposar la necessitat de crear un circuit per a la dansa. Els projectes impulsats pel departament no incentiven una programació de dansa estable i, per tant, s’han de fer projectes a mida que es treballin a mig -llarg termini. Hi ha voluntat per part del sector de liderar aquest tipus de projectes amb la legitimitat i suport del Govern.

Una altre dels temes claus que vam posar sobre la taula va ser la necessitat de finançament estable: recuperar els convenis triennals per poder planificar a mig termini, afavorint el creixement dels projectes i les col·laboracions internacionals.

També vam parlar de la necessitat de desburocratitzar els ajuts per facilitar l’accés i la gestió d’aquests, sobretot pel que fa als creadors sense estructura.

Per la seva part, el conseller Mascarell va explicar que el Departament està en un moment de reordenació. S’està veient que hi ha duplicitats i que cal simplificar i delimitar. D’altra banda es va comprometre a definir un lideratge i un comissariat per desplegar el Pla Integral, i a tenir en compte els diferents punts que es van tractar durant la reunió.

Els representants de l’APdC que van assistir a la reunió són:
Jordi Cortés (Actual President de l’APdC, Creador de la Companyia Alta Realitat)
Xavier Martínez (Vocal APdC, Intérpret i coreògraf de la Companyia Mar Gómez)
Toni Cots (Vicepresident APdC, Gestor Cultural, membre del Patronat de la Fundació Interarts i 2004 – 2007 assessor al Consell de Direcció de l’EADC)
Tracy Sirés (Gerent de l’APdC des de 2006 – Gestora Cultural graduada a London South Bank University)
Alexis Eupierre (Director Artístic de La Caldera)
Oscar Dasí (Director de LA PORTA i del Festival LP)
Mireia de Querol (ballarina, creadora i professora de dansa contemporània. Graduada a l’Escola superior de les Arts d’Amsterdam, Theatreschool, Departament de Modern Theatre Dance)
Ariadna Estalella (creadora, ballarina i intèrpret. Ha estudiat coreografia a l’School For New Dance Development  d’Amsterdam)