Actualitat

L’APdC entra a formar part de CONARTE, la unió sindical del món de l’espectacle a nivell estatal

19/06/2020

L’APdC treballa incansable pels drets dels i les professionals del sector de la Dansa. Aquesta setmana ha fet un pas de gegant, afiliant-se a CONARTE – Confederación de Artistas Trabajadores del Espectáculo, una plataforma unificada de Sindicats i Associacions d’intèrprets de les arts escèniques de tot Espanya.

Som les primeres que defensem que la unió fa la força, i ara més que mai cal treballar plegades, per això mateix era imprescindible formar part d’aquesta plataforma, i treballar en accions coordinades que aportin estratègies i accions que condueixin a una major i més sòlida vertebració del sector, tant des del punt de vista territorial com des del punt de vista dels diferents agents que participen en la seva consecució.

Com a objectius a curt termini, CONARTE es proposa dissenyar i implementar un Pla d’innovació en les arts escèniques que articula dues dimensions:

  • La millora de la internacionalització, del marc legal de sector en un context post-Covid.
  • L’adopció d’eines TIC per al desenvolupament d’una plataforma col·laborativa per a la generació de comunitat en el sector de les arts escèniques.
Per desenvolupar aquests objectius generals, Conarte ha construït un pla articulat entorn dels següents objectius específics:
  • Promoure la presència i participació internacional de el sector de les Arts Escèniques espanyoles.
  • Traslladar els debats, propostes i innovacions en els processos i les eines que s’estan desenvolupant a Europa en el context nacional.
  • Reforçar i potenciar la creació de xarxes entre els diferents agents de el sector de les Arts Escèniques en el context nacional i internacional.
Sense oblidar-se de l’aprovació de l’Estatut de l’Artista, una de les prioritats de la confederació i també de l’APdC.

CONARTE com a confederació estatal és hereva directa de FAEE, fundada el 1985, des de llavors i amb la mateixa intenció d’integrar tots els col·lectius d’artistes escènics es va crear la confederació, el desembre de 2013 de la fusió de les dues Federacions existents fins a aquesta data :

D’una banda FAEE, Federació d’Artistes de l’Estat Espanyol que agrupava els professionals de: Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat de Madrid; Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya; Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana; Unió d’Actors d’Astúries; Unió d’Actors de Canàries; Unió d’Actors de Castella Lleó; Unió d’Actors de la Regió de Múrcia; Unió d’Actors de Màlaga; Unió d’Actors i Intèrprets d’Andalusia.

I d’altra banda OSAAEE, Organització de Sindicats d’Artistes de l’Estat Espanyol que agrupava els professionals de: Actors i Actrius Professionals Valencians; Associació d’Actors i Actrius Professionals de les Illes Balears; Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya; Euskal Aktoreen Batasuna; Sindicat d’Actors i Actrius d’Aragó