Actualitat

L’APdC convoca les escoles de dansa per debatre les accions a emprendre enfront el cobrament injustificat de drets d’autor

30/06/2008

Arran de la nova campanya de cobraments dels drets d’autor a les escoles i centres d’ensenyament de dansa per part de les societats de gestió, des de l’APdC convoquem als representants dels centres de dansa de Catalunya a la reunió que tindrà lloc el proper 23 de juliol de 2008 a les 9h30 a la seu de l’APdC.

La llei de propietat intel·lectual indica que els centres d’investigació i/o educació estan exempts del pagament d’aquestes quotes. Les escoles de dansa autoritzades estan reconegudes com a centres d’ensenyament artístic. En canvi els centres de dansa, tot i dedicar-se a la docència de la dansa, no tenen cap reconeixement oficial. Les societats de gestió fan servir aquest buit legal per equiparar els centres de dansa a espais lúdics no docents i cobrar-los drets d’autor.

Des de l’APdC recolzem que totes aquelles escoles i centres que discrepen de la visió de les societats de gestió tinguin l’oportunitat de fer un front comú per tal de defensar els seus interessos. És un fet que els centres i escoles de dansa són per damunt de tot un espai d’ensenyament, i per tant estan exempts del pagament de drets d’autor (sempre i quan a les seves instal·lacions no es portin a terme altres activitats no docents, en aquest cas les societats de gestió estarien emparades per la llei per cobrar els drets).