Actualitat

L’APdC col·labora al seminari Danzas del fin del mundo de Robeto Fratini

16/12/2008

L’APdC col·labora al seminari “Danzas del fin del mundo. La danza como Apocalipsis del narrar” que es durà a terme del 3 al 12 de febrer al CCCB. El curs intenta analitzar els factors teòrics que permeten considerar la Dansa una forma peculiar (i un contingut singular) de la Narració com a instint cultural bàsic: la Dansa, per a entendre’ns, no com a forma de la narració, sinó com narració, i com a Mite de la forma. Donant-li veu a una complicitat mil·lenària entre cos i estil.

A llum d’aquesta paradoxa, al seminari s’analitzarà també, en relació a la dansa, els conceptes d’Inici i Fi, descobrint en quina mesura la dansa escenifica invariablement una paràbola “apocalíptica”.

L’encarregat d’impartir el seminari serà Roberto Fratini (Milà, 1972), professor de Teoria de la Dansa a la Universitat de Pisa i a l’Institut del Teatre de Barcelona, i de Metodologia Crítica en la Universitat de L’Aquila. Col·labora des de 1995 amb coreògraf en qualitat de director i dramaturg, tant en dansa com en òpera lírica (Ensemble de Micha van Hoecke, Substanz, Caterina Sagna Dance Company). Ha dictat masterclass, stages i conferències sobre dansa a molts teatres europeus. El seu últim muntatge Basso Ostinato ha estat premiat com l’espectacle de l’any per l’Associació de Crítics francesos.

Trobaràs més informació aquí.