Actualitat

L’APdC celebra l’aprovació de la llei del Consell de Cultura i de les Arts

08/05/2008

Amb il·lusió. Així es van sentir els representants de l’APdC que dimecres van presenciar, juntament amb altres membres de la Plataforma de la Cultura per a un Consell de les Arts de Catalunya, com el Parlament de Catalunya aprovava la Llei del Consell de Cultura i de les Arts de Catalunya (llegir en pdf), tot i que amb el vot en contra de CiU i PP.

L’APdC considera que ens acostem a un model de política cultural molt més àgil i independent dels cicles polítics. La plataforma i el sector de la cultura poden estar molt orgullosos perquè significa un canvi important de model. En serem conscients d’aquí uns anys quan mirem enrere. No tindrà res a veure.

Tot i això, els canvis són lents, hem de donar temps al Consell perquè pugui elaborar una bona estratègia cultural. Les associacions professionals hem de ser capaços de traspassar informació, tant les problemàtiques com les necessitats dels sectors.

A pesar de l’aprovació, l’APdC considera que no és la millor llei, però permet desplegar un bon organisme. Tindrà molt a veure amb els perfils de les persones que s’escullin en el plenari i en els equips de gestió.

L’APdC creu que els partits polítics que no han votat la llei (CiU i PP) ho han fet més per un tema de tàctiques i estratègies de partit i no tant pensant si és una bona llei o no. Creiem que tots els partits hi ha treballat molt i tots han fet molta feina. Al projecte de llei inicial s’hi van presentar més de 100 esmenes que han estat debatudes una per una al si de la ponència. Una desena han estat retirades, 32 han estat incorporades, 40 han estat transaccionades i en queden 23 de vives.