Actualitat

L’APdC assisteix a Tolosa de Llenguadoc la conferència ‘Construire pour la danse’

27/05/2008

Per invitació de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), Tracy Sirés, gerent de l’APdC, va assistir a Tolosa de Llenguadoc a la conferència ‘Construire pour la danse’  (construir per a la dansa) en el marc del simposi d’Arquitectura i Cultura organitzada per l’Ajuntament de Tolosa de Llenguadoc en el marc de la  Candidatura de Capital Europea de la Cultura 2013.

L’expedició la integraven Maribel Benito i Sergi Díaz de l’ICUB, Isabel Castellet de l’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya i Tracy Sirés per part de l’APdC. El dijous 22 de maig van visitar dos centres de creació vinculats a les arts del circ i el moviment, mentre que el divendres 23 van assistir a la conferència, on es van presentar diversos centres especialitzats en dansa, com ara el Centre de Desenvolupament Coreogràfic.

L’interès d’aquesta jornada va ser veure la vinculació entre els directors artístics i de gestió i els arquitectes per treballar en equip a l’hora de planificar els equipaments culturals; com les diferents necessitats del projecte artístic es fusionen amb els del projecte arquitectònic. L’experiència que pot servir de base per a l’adaptació del Graner de la Philips com a centre de creació per a la dansa.