Actualitat

L’APdC assisteix a la presentació del Batxillerat d’arts Escèniques, música i dansa

16/09/2009

L’APdC ha assistit a la presentació de la nova via de Batxillerat d’ arts Escèniques, música i dansa a l’Auditori de l’Institut del Teatre. La Jornada ha tingut com a objectiu donar a conèixer aquesta nova via de batxillerat quant a matèria curricular, assignatures, perfil de l’alumnat, objectius, etc.

Aquesta via va començar a aplicar-se de forma pilot el curs 2008-09 i aquest 2009-10 ja està completament en marxa. Els IES pioneres en impartir-lo seran: Maragall (Barcelona), Vall d’Hebron (Barcelona),  XXV Olimpíada (Barcelona); Lluís Domènech i Montaner (Canet de Mar), Lluís de Peguera (Manresa), Milà i Fontanals (Vilafranca del Penedès), La Bisbal (la Bisbal d’Empordà), Santiago Sobrequés i Vidal (Girona), Alexandre Deulofeu (Figueres), Torre del Palau (Terrassa), Ferran Casablancas (Sabadell), Samuel Gili i Gaya (Lleida), Gabriel Ferrater i Soler (Reus), Narcís Oller (Valls), Antoni de Martí i Franqués (Tarragona), Joaquim Bau (Tortosa).

Durant la presentació Àngel Domingo, Subdirector general d’Ordenació Curricular del Departament d’Educació ha donat informació al professorat i la direcció dels centres sobre l’itinerari, les sortides dels alumnes, el perfil d’aquests, etc. D’altra banda, Eulàlia Tatché, subdirectora general d’Ensenyaments Artístics i Especialitzats del Departament d’Educació, també ha explicat les especificitats dels estudis artístics de règim especial.

A la trobada també ha assistit Jordi Font, Director de l’ Institut del Teatre, que ha explicart que l’IT pot oferir ajuda a centres que imparteixin aquesta via.

Una nova via, no una nova modalitat
El Batxilerat d’arts Escèniques, música i dansa no és una nova modalitat de batxillerat, sinó una nova via dins una modalitat ja existent. Aquest fet té una sèrie de conseqüències administratives tals com que el títol que obtindran els seus estudiants serà el genèric de Batxillerat d’Arts.

Als pdfs adjunts trobaràs més informació.