Actualitat

L’APdC a la jornada “Ens trobem a Peralada”

26/07/2010

El passat diumenge 25 de juliol va tenir lloc la segona edició de la jornada “Ens Trobem a Perelada”.
Una jornada de reflexió i debat dedicada a conèixer la situació actual i el futur immediat de l’espectacle familiar, amb voluntat de millorar les relacions entre les diferents entitats i persones implicades en l’espectacle infantil, familiar i per a tots els públics.

La trobada, a la que va assistir Tracy Sirés, gerent de l’APdC, va comptar amb representants de teatres, companyies, programadors i distribuïdors d’arreu de Catalunya, per tal de sumar inèrcies i fer més fort el sector a partir de les darreres propostes que han sorgit des del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya:  “El pla integral de les arts escèniques i musicals per a tots els públics 2011-2018”.

La jornada va consistir en breus ponències de diferents associacions i entitats representatives del sector*. L’APdC va exposar 3 idees en relació al Pla Integral de les arts escèniques i musicals per a tots els públics. Per una banda, la necessitat de coordinació entre aquest nou pla i els plans sectorials, ja que hi ha objectius del Pla Integral de la Dansa que també queden recollits en el Pla per tots els públics. Es va exposar la necessitat de planificar els processos participatius i la incoherència d’ iniciar el diàleg i al consens amb els deferents sectors només un mes abans de l’aprovació del Pla. Tot i així, Eduard Voltes va manifestar que la precipitació per aprovar el pla va ser degut al context polític i a les eleccions i va remarcar que el Departament de Cultura està obert a matissar qualsevol qüestió i, en aquest sentit,  va dir que  “és un pla viu”.  Per últim l’APdC va insistir que els Plans Integrals havien de tenir una mirada més àmplia i sistèmica del sector i no pas l’enfoc més de producció i distribució de les companyies, tal i com està plantejat actualment.

*Associacions i entitats que van intervenir:

ADETCA M. Agustina Solé Sales/ Productores Representant ADETCA

EINA D’ESCOLA Josep M. Viaplana Distribuïdors Gerent Eina d’escola

GAAC Ricard Torrents Distribuïdors Administrador GAAC SL

LA XARXA Jaume Amigó Programadors President Fundació La Xarxa

TTP Jordi Cartanyà Artistes/Creadors President TTP

APDC Tracy Sirés Artistes/Creadors Gerència APDC

AMAPEI Jordi Tonietti Artistes/Creadors Representant AMAPEI

APCC Laia Alzueta Artistes/Creadors Gerent APCC

UMC Cecilio Tieles Artistes/Creadors Vicepresident UMC

AADPC Àlex Casanovas Artistes/Creadors Vicepresident AADC