Actualitat

L’APdC a la Comissió Executiva Federal de la FAEE

02/07/2012

Els dies 15 i 16 de juny es va celebrar a la seu d’AISGE de Madrid el VII Congrés de la FEDERACIÓ D’ARTISTES DE L’ESTAT ESPANYOL, de la qual forma part l’APdC, on es va aprovar per unanimitat la Ponència Marc que s’havia presentat. En ella es marquen les línies generals a seguir durant els propers quatre anys per la nova Executiva Federal.

D’aquesta línia programàtica cal destacar els següents punts:

● Lectura i aprovació de la iniciativa de Representativitat Sindical per canviar la normativa que, fins avui, ha impedit que els nostres sindicats puguin negociar  els convenis que els afecten directament ni tenir representants sindicals en els àmbits laborals en els quals els artistes exerceixen la seva professió.

● Lectura i aprovació de la Ponència de Fusió de la FAEE i la OSAAEE (Organització de Sindicats d’Actors i Actrius de l’Estat Espanyol) i la AAAG (Associació d’Actors i Actrius de Galícia) amb la consegüent ‘full de ruta’ i els contactes pertinents per tal d’elaborar els nous estatuts de l’organització resultant, des d’ara al primer trimestre de 2013. Aquesta fusió suposaria un pas endavant, una suma d’esforços en la mateixa direcció, per poder anar més lluny.

La nova Comissió Executiva Federal que haurà de complir els mandats del Congrés en el període estatutari dels propers 4 anys o, quan s’ arribi a la fusió proposada, fins el corresponent Congrés Extraordinari, està formada per:

VICENTE GISBERT, Secretari General
XEVI DORCA, membre de la secretaria general (soci APdC i secretari general de SindicArt)
SALVADOR SERRANO
MARGARET JOVA
INAKI GUEVARRA
JORGE VICEDO
LAURA BLÁZQUEZ
RUBÉN FRíAS
ESTELA MONTEJO
CAROLINA MONEDERO
CÉSAR CASARES
IGNACIO MATEO
FELIX MUÑIZ
JOSE CARLOS CARMONA
ADRIANO PRIETO
JESUS LÓPEZ
DANIEL SARASOLA
MIGUEL TORNERO
GEMMA CALVET, membre de l’àrea d’educació (Junta de l’ APdC)
MAITE ATARÉS
ANAHI BEHOLI

Més els secretaris generals de cada una de les organitzacions, que són components nats por raó del càrrec i no estan al llistat anterior.

El nou secretari general Federal, Vicente Gisbert és delegat per la Unió d’Actors i Actrius de Madrid, de la qual és Secretari de Comunicació, substituirà l’anterior secretari general, Jorge Bosso, que va exercir aquest càrrec des de 1995. Xevi Dorca i Gemma Calvet, són els representants de l’APdC que passen a formar part d’aquesta nova executiva.

En breu se celebrarà la primera reunió de la nova Executiva, en la qual s’assignaran les Secretaries d’àrea i les vicesecretaries i /o vocalies corresponents.