Actualitat

L’APdC a Escenium, congrés internacional de les arts escèniques

10/02/2010

Tracy Sirés, gerent de l’APdC, assistirà a Escenium, congrés coninternacional de les arts escèniques que comença avui i finalitzarà el 12 de febrer a Bilbao, i que arriba a la seva quarta edició. Escenium 2010 té com objectiu promoure un procés de reflexió sobre els mercats de les arts escèniques a partir de l’anàlisi de dades, models i bones pràctiques per a identificar reptes i definir estratègies col·lectives per a la creació, desenvolupament i consolidació de públics, considerant que aquests són el factor més determinant per a la sostenibilitat del sector en els pròxims anys.

El fòrum girarà entorn a quatre eixos temàtics: La captació i desenvolupament de públics; la creació de demanda; el coneixement dels públics; i les polítiques de creació i desenvolupament de demanda. Es vol reflexionar sobre la necessitat de passar de les polítiques centrades en l’oferta a polítiques centrades en la demanda, analitzant els instruments i mesures que fomenten les pràctiques favorables a la creació i desenvolupament de públics.

Els eixos temàtics estan coordinats per un equip d’especialistes de prestigi estatal i internacional: François Colbert, Lucina Jiménez, Alberto Fernández Torres i Manuel Quadrat. I d’entre els ponents està el director del Mercat de les Flors, Francesc Casadesús, que parlarà del paper de creadors, productors i exhibidors en el desenvolupament de públics.

Més informació sobre el foro i el programa a: www.escenium.net