Actualitat

Lanómina Imperial participa en el Festival Madrid en Danza

02/04/2008

Del 7 al 29 d’abril, se celebra la 23a edició del Festival Internacional Madrid en Dansa, organitzat per la Conselleria de Cultura i Turisme de la Comunitat de Madrid. Enguany s’hi presenten 26 espectacles de companyies de Taiwan, França, el Senegal, Alemanya, Israel, Irlanda, Espanya, el Regne Unit i el Canadà. La representació catalana ve de la mà de ‘Variacions Al·leluia’ de la Companyia Lanómina Imperial, que actuarà el 8 i 9 d’abril a les nou del vespre.

En presentar la dansa des de vessants tan diversos, estils i forma, els organitzadors volen oferir a l’espectador un ventall el més ampli possible dels diferents llenguatges que els creadors utilitzen. Una de les principals idees que els guia és apropar a tot tipus d’audiències produccions que normalment no estan a les cartelleres dels teatres, complementant així la programació de dansa que es realitza en els diferents espais teatrals.

El contingut del Festival Internacional Madrid en Dansa acull dansa irlandesa a peus descalços, la música de Bach interpretada des de la meditació i el Tai-txí, la dansa espanyola al servei de la biografia artística d’Antonio o la recreació de la personalitat literària de Sancho i Quixot. Parla també de la memòria històrica i la seva possibilitat de ser transformada pel moviment d’avui, del món de la dona actual inspirat en la deessa sumèria Innana i de l’herència balletística. Presenten obres on es realitza una nova lectura de temes universals com l’amor impossible de Romeo i Julieta i el món tribal de la Consagració de la primavera.