Actualitat

L’Ajuntament de Sevilla i la Junta d’Andalusia es comprometen a recolzar el Mes de la Danza

27/08/2009

El passat mes de gener us vam informar del perill que corria el Mes de Danza de Sevilla (Mostra internacional de dansa contemporània). Us convidàvem a signar a favor de la continuïtat del projecte a través de la pàgina web www.apoyoalmesdedanza.com. Les més de 2200 signatures rebudes han contribuït sens dubte a que es produeixi un canvi per part de les institucions públiques, a més d’animar a l’organització en unes negociacions que en algun moment han estat especialment tibants, afermant-se en la idea que el públic i els professionals valoren el Mes de Danza i que es mereixen un Festival a l’alçada de les seves expectatives.

Després d’un llarg període de negociacions iniciat al mes de gener tant amb l’Ajuntament de Sevilla com amb la Junta d’Andalusia, per a, després de 15 anys de festival, aconseguir unes millores substancials que permetessin una evolució digna i coherent d’aquest projecte, aquest any 2009 se celebrarà el Mes de Danza del 13 al 22 de novembre. No serà una edició 16 i tampoc serà un mes, però sí un projecte fidel als objectius inicials. Aquesta setmana del Mes de Danza donarà suport prioritàriament la creació local. A fi de contribuir a elevar la qualitat artística de la creació corogràfica es posarà l’accent no tant en els resultats sinó en els processos de creació a més d’impulsar peces coreogràfiques pensades i creades per a l’espai públic. Per aquest motiu, se l’ha batejat com “Mes de la Danza 09 – En creación”.

Davant d’una voluntat cada vegada mes definida per part de l’Ajuntament de Sevilla de donar suport a aquest projecte per a la seva continuïtat i creixement plasmant-se en una coordinació amb la Junta d’Andalusia i en un compromís a duplicar la seva aportació a 100.000 € per al 2010, la organització va plantejar fer una edició del Mes de Danza de transició i que senti les bases de col·laboració de cara al futur.