Actualitat

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 1 milió d’euros a la rehabilitació d’auditoris i teatres d’entitats culturals

26/01/2012

L’Ajuntament de Barcelona posarà en marxa durant el 2012 un programa per a la rehabilitació d’auditoris i sales de teatre d’entitats culturals sense afany de lucre. En el Plenari del Consell Municipal del proper 27 de gener, el Govern municipal presentarà una Mesura de Govern per impulsar aquest programa de rehabilitació, en el qual l’Ajuntament hi destinarà un fons d’un milió d’euros.

Els destinataris d’aquesta convocatòria seran els espais culturals, de base associativa i sense ànim de lucre de la ciutat de Barcelona (ateneus, orfeons, espais d’assaig de teatre amateur, etc). Tindran prioritat les inversions relatives a obres de seguretat, insonorització, accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques, i en general totes aquelles mesures que possibilitin el compliment de les normes vigents per als espais de pública concurrència.

El tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana, ha comunicat aquesta mesura en el decurs de la conferència que ha pronunciat avui a Tribuna Ateneu: “Es tracta de posar-nos al costat dels centres i les entitats que durant molts anys varen jugar un rol substitutiu a l’administració en el foment de l’acció cultural als nostres barris. Ara, no ens podem permetre el luxe de deixar de banda a qui ha portat el pes de la transmissió i divulgació del nostre patrimoni cultural durant tants anys”. I ha afegit: “Moltes altres grans ciutats europees ja voldrien comptar amb aquesta xarxa de participació cultural que és una porta d’accés a la cultura per a molts joves. Una porta d’accés al teatre, a la música, a la literatura, a la dansa, o al circ.”