Actualitat

L’Ajuntament de Barcelona anuncia la compra de l’Antic Teatre

16/01/2023

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat la compra de l’Antic Teatre. Ho ha fet públic l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha assegurat que s’ha trobat “la via administrativa per garantir que continuarà”. De moment, el govern municipal està en converses amb la propietat i l’alcaldessa ha assegurat que ara s’inicia l’expedient per tirar endavant l’expropiació. D’aquesta manera, el teatre, ubicat al carrer de Verdaguer i Callís, a Ciutat Vella, s’incorporarà al gruix d’equipaments culturals de la ciutat.

La compra de l’Antic Teatre arriba quan l’equipament celebra el 20è aniversari. De fet, el passat dimecres es va presentar el programa d’activitats i tota la programació de la sala per celebrar aquestes dues dècades d’història.

L’equipament ja va alertar de la situació econòmica límit fa un parell d’anys. El propietari de l’edifici volia apujar el lloguer de l’espai cultural a una mensualitat de 7.500 euros, una xifra que quintuplicava l’import que pagaven en aquell moment.

Aleshores, la directora de l’Antic Teatre, Semolina Tomic, ja va reivindicar una millora de les subvencions i va denunciar les desigualtats en el repartiment de recursos per finançar els espais culturals.

*Font: Betevé