Actualitat

L’actriu i ballarina Cyd Charisse mor als 86 anys

18/06/2008

L’actriu i ballarina Cyd Charisse, que va marcar una època en el cinema dels anys 50 en els grans musicals de l’època, va morir el 17 de juny als 86 anys després de tenir un atac cardíac.

En l’edat d’or dels musicals de Hollywood, als 50, el seu cos va dansar elegant i sinuós amb els de Fred Astaire i Gene Kelly en clàssics com Melodies de Broadway o Cantant sota la pluja.

Nascuda a Amarillo (Texas) com a Tula Ellice Finklea, l’actriu havia estat una nena fràgil a qui van apuntar a classes de ball per enfortir un cos debilitat per la pòlio. El talent la va portar a la companyia Ballet Ruses, amb què va fer gires per Europa. L’esclat de la segona guerra mundial va forçar el seu retorn a Hollywood. I un favor al seu amic el ballarí David Lichine li va donar el primer paper al cine.

Encara que el musical del seu debut va fracassar, el número de Charisse va impulsar una pluja d’ofertes, i va acabar firmant un contracte amb la Metro en ple apogeu del cine musical. El seu primer ball amb Astaire, que anys més tard definiria Charisse com a “bella dinamita”, va arribar a Ziegfeld follies i va seguir a Melodies de Broadway i La bella de Moscú. Amb Kelly va ballar en quatre ocasions, la més memorable a Cantant sota la pluja. El 2006 va rebre la Medalla Nacional d’Arts i Humanitats.