Actualitat

L’Acadèmia les AAEE d’Espanya presenta en línia el llibre “Espejismos de la identidad coreográfica: Estética y transformaciones de la Farruca”

24/03/2020

L’Acadèmia de les Arts Escèniques d’Espanya publica la presentació en vídeo del llibre Espejismos de la identidad coreográfica: Estética y transformaciones de la Farruca, de la mà del seu autor Fernando López Rodríguez.

Aquest segon volum de la col·lecció Libros de la Academia és un assaig que analitza un dels balls més peculiars de la dansa espanyola en les magistrals i diferents versions d’intèrprets com Antonio el Bailarín, Antonio Gades, José Antonio, Manolete o Antonio Márquez, entre altres.

Podeu veure la presentació aquí.


L’any 2015,
Espejismos de la identidad coreográfica: Estética y transformaciones de la Farruca va ser guardonat amb el I Premi d’Investigació “José Monleón” Acadèmia-UNIR. Una primera edició, que va estar dedicada a estudis i treballs d’investigació sobre l’especialitat de dansa, i que va comptar amb la col·laboració de l’Associació Espanyola Dansa + Recerca.

En la mateixa convocatòria, el jurat del Premi va reconèixer dos accèssits, inclosos també en aquest volum: La relación de la danza y la arquitectura: propuesta para el diseño de espacios comunes de un centro de danza, de Maria Azucena Maestre Mones, i Evolución de la danza oriental: actualidad y situación en España, de Violeta Gago Moral.