Actualitat

La xarxa Meridians obre una convocatòria per a la producció de tres espectacles transnacionals europeus

22/03/2010

Meridians aportarà 60.000 euros per a la creació i difusió d’aquestes noves produccions. Les obres que sorgeixin d’aquesta iniciativa seran estrenades en els festivals d’aquesta xarxa europea.

Meridians, la xarxa europea per a les arts escèniques en espais no-convencionals de la qual forma part FiraTàrrega, ofereix una ajuda econòmica de 20.000 euros a 3 creacions de petit/mitjà format que seran estrenades l’estiu de 2011. L’objectiu d’aquesta ajuda és facilitar a les companyies el desenvolupament d’un projecte amb un creador d’un altre país de la UE i la seva difusió.

La convocatòria està oberta a totes les companyies professionals, amb seu fiscal en un dels països membres de la xarxa Meridians: Bèlgica, França, Itàlia, Eslovènia, Espanya, Suècia, Regne Unit.

El termini màxim per presentar les propostes artístiques finalitza el 20 d’abril de 2010, data a partir de la qual els directors artístics dels certàmens europeus que formen part de Meridians es reuniran per seleccionar aquestes tres produccions. Les companyies interessades han d’enviar les seves propostes a FiraTàrrega i poden trobar tota la informació detallada sobre aquesta convocatòria a través d’aquest enllaç: www.firatarrega.cat/ca/node/1635, i a l’apartat de convocatòries de www.dansacat.org.

MERIDIANS, xarxa europea per a les arts escèniques en espais no-convencionals, es va fundar al 2006 per a promoure la creació i la coproducció d’obres basades en els intercanvis entre artistes i socis de diferents països de la Unió Europea, per tal de difondre creacions interculturals i europees en l’àmbit de les arts escèniques. Meridians promou les creacions que utilitzen la ciutat com a escenari per a vincular els seus ciutadans a llenguatges teatrals no-convencionals. Tota la informació sobre aquesta xarxa es pot trobar en el seu web oficial: www.meridiansnet.org.

La xarxa Meridians 2010-2012 comprèn els següents festivals: Ana Desetnica (EsIovènia), FiraTàrrega, Inteatro Festival (Itàlia), MiramirO, Gent (Bèlgica), Scènes de Rue, Mulhouse (França), Stockton International Riverside Festival (Regne Unit), Stockholm Culture Festival (Suècia).