Actualitat

La VI edició de Figueres es MOU comptarà amb l’estrena de la nova peça de Balla’m un Llibre, “Olor de menta”, d’Emma Riba i Laura Alcalà

12/06/2019

En la seva VI edició, del 2 al 6 de juliol, el Festival crearà un món emergent transformant Figueres en un escenari per a espectacles, tallers per a la comunitat i classes per a professionals, entre altres activitats. Figueres es Mou, organitzat pel col·lectiu AGITART, comptarà amb 20 propostes artístiques, de les quals 6 són internacionals, 10 són catalanes i 4 són de la resta de l’Estat. Aquestes tindran lloc en diversos espais de la capital de l’Alt Empordà com la Plaça de l’Ajuntament, la Biblioteca Fages de Climent, el Claustre Institut Ramon Muntaner, el Cinema Las Vegas, el Museu Empordà, l’Església de Sant Pere i el Teatre el Jardí.

Entre les propostes catalanes hi ha l’estrena d‘Olor de menta, d’Emma Riba i Laura Alcalà, proposta seleccionada per la 5ena edició del Balla’m un Llibre, iniciativa de l’APdC i de la Generalitat de Catalunya. Es podrà veure a la Biblioteca Fages de Climent, el 3 de juliol a les 19.30h, i fins a finals d’any farà gira per altres biblioteques de Catalunya. Coincidint amb l’any Brossa, la peça dibuixa i envaeix un espai imaginat a partir de dos cossos que es posen al servei d’un collage de poemes escènics de Joan Brossa.

La programació internacional inclou 6 propostes de 5 països diferents: Costa Rica, Anglaterra, Austràlia, Xina i Suècia.

Per l’altra banda, dirigits als ballarins i coreògrafs professionals, del 2 al 6 de juliol tindrà lloc la quarta edició de diversos workshops d’estiu que seran impartits per artistes de renom internacional, amb l’objectiu de promoure l’intercanvi de coneixement i experiència i establir nous vincles en l’àmbit professional. En aquesta edició els tallers professionals comptaran amb Guy Nader, Lali Ayguadé Farró, Ben Wright, Maëva Berthelot i Sam Amos. 

El festival és la culminació de les activitats que el col·lectiu AGITART realitza al llarg de l’any, amb l’objectiu de compartir la dansa i el moviment amb tothom. L’objectiu principal de Figueres es Mou és apropar la dansa i arts del moviment trencant les barreres entre el públic i els artistes; amb la intenció d’oferir una proposta cultural i artística a la ciutat de Figueres.

Podeu consultar la programació completa aquí.