Actualitat

La Veronal i Mal Pelo inauguren el primer cap de setmana de la Biennal de dansa de Val-de-Marne

13/03/2015
La Biennal de dansa de Val-de-Marne (França) ha programat en la seva 18a edició dues reconegudes companyies catalanes que actuaran el primer cap de setmana del festival que tindrà lloc del 5 de març al 3 d’abril d’enguany. La Veronal, una de les companyies catalanes amb major projecció internacional, inaugurarà la Biennal amb una revisió de la seva primera producció, Los pájaros muertos, que portaran a escena acompanyats per artistes locals. De la seva part, Mal Pelo estrenarà a Val-de-Marne Le cinquième hiver. La participació d’aquestes dues companyies compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull.

La Veronal obrirà el festival amb Los pájaros muertos, que es podrà veure els dies 5 i 6 de març al Théâtre de Fontenay-sous-Bois. Creada l’any 2009 per al Museu Picasso de Barcelona, la peça ha estat adaptada ara gràcies a la coproducció del teatre i La Briqueterie. La companyia de dansa treballarà, en aquesta ocasió, amb 15 estudiants de l’École Nationale des Arts du Cirque de Rosny-sous-Bois i amb 30 músics de la banda simfònica local La Lyre. Els artistes professionals i amateurs, sota la direcció del coreògraf Marcos Morau, faran un recorregut per la vida i l’univers artístic de Pablo Picasso. L’actuació de La Veronal coincideix amb la reobertura del Museu Picasso de París, el qual desenvoluparà una programació al voltant de la relació del pintor amb la dansa, que compta amb la participació de La Briqueterie.

Per la seva banda, Mal Pelo estrenarà Le cinquième hiver el dia 7 de març al Théâtre d’Ivry. El duo artístic format per María Muñoz i Pep Ramis torna a dirigir i interpretar aquest nou espectacle, produït conjuntament amb el Festival Grec de Barcelona, La Briqueterie, el Théâtre d’Ivry, el Théâtre de la Ville de Paris, Danzalborde de Valparaíso i l’Agora de la Danse de Mont-real. El projecte coreogràfic s’endinsa en la relació entre dues persones i reflexiona sobre la presència del silenci en l’espera que passi un altre hivern.

El festival també comptarà amb la participació de dos coreògrafs catalans establerts a França. Tomeo Vergés presentarà Syndrome amnésique avec fabulations amb la seva companyia Man Drake, formada, entre d’altres, pel ballarí català Álvaro Morell. D’altra banda, les coreògrafes Roser Montlló Guberna i Brigitte Seth presentaran amb la seva companyia Toujours après minuit l’espectacle ¡Esmérate!

La Biennal de dansa de Val-de-Marne és una de les nombroses activitats que organitza l’espai de creació La Briqueterie des del 1981, amb la finalitat de difondre l’art coreogràfic i en col·laboració amb altres institucions franceses de dins i fora del món teatral. El festival comptarà, en la seva edició d’enguany, amb 33 espectacles al voltant de la temàtica de les migracions.