Actualitat

La unió sindical del món de l’espectacle a nivell estatal serà una realitat al desembre

23/10/2013

El proper dia 9 de desembre tindrà lloc a Madrid un congrés de caràcter extraordinari on es durà a terme la fusió dels dos grans sindicats estatals de l’espectacle: la Federación de Artistas del Estado Español (FAEE) i l’ Organització de Sindicats d’Actors i Actrius de l’Estat Espanyol (OSAAEE).

Es constituirà doncs, una nova organització per la defensa dels interessos dels artistes amb més pes representatiu, que vetllarà per la unitat en la defensa dels professionals als quals se’ls presenta un futur incert davant de les retallades en l’actual avantprojecte dels Pressupostos Generals de l’Estat 2014.

Les resolucions del darrer congrés de la FAEE, on va participar l’APdC, reforcen la creació d’un sindicat de tots els actors i professionals de la dansa a nivell estatal, que reculli tota l’experiència reivindicativa, social i cultural del moviment dels treballadors de l’espectacle.

En aquests moments s’està treballant per tal de dotar de contingut el programa del congrés extraordinari que marcarà el tret de sortida d’aquesta nova entitat. Una nova veu que cridarà amb força a favor de la unitat i el respecte per la professió artística.

La FAEE està formada per: Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya, Unión de Actores e Intérpretes de Andalucía, Unión de Actores de Asturias, Unión de Actores de Castilla y León, Unión de Actores de Madrid, Unión de Actores de Málaga, Asociación de Profesionales de la Danza de la Comunidad de Madrid, Unión de Actores de Canarias, Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana i Unión de Actores de la Región de Múrcia.

L’OSAAEE està formada per: Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, Euskal Aktoreen Batasuna, Associació d’Actors i Actrius Professionals de les Illes Balears, Sindicato de Actores y Actrices de Aragón, Actors i Actrius Professionals Valencians.