Actualitat

La unió sindical del món de l’espectacle a nivell estatal ja és una realitat: CONARTE

13/12/2013

·La vicepresidenta de l’APdC, Gemma Calvet, és la secretària d’organització de la nova confederació de sindicats d’artistes

La unió sindical del món de l’espectacle a nivell estatal ja és una realitat. CONARTE, Conferación de Artistas- Trabajadores del espectáculo neix de la unió de les dues federacions existents fins la moment: la Federación de Artistas del Estado Español (FAEE) –de la qual foma part l’APdC- i la Organitzación de Sindicatos de Actores y Actrices del Estado Español (OSAAEE). L’aliança s’ha dut a terme després d’un congrés que ha tingut lloc del 9 a l’11 de desembre a la seu madrilenya d’ AISGE, i ha permès l’aprovació per unanimitat dels estatuts de l’organització i la designació de la seva junta directiva.

La confederació està presidida per Joan María Gual (President de l’ Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya), i Gemma Calvet, vicepresidenta de l’APdC, n’és la Secretària d’ Organització. La secretaria general també està en mans del sector de la dansa ja que compta amb Raúl Cárdenes (Asociación de Profesionales de la Danza de la Comunidad de Madrid). D’altra banda, Iñaki Guevara (Unión de Actores y Actrices de Madrid) ocupa la secretaria d’ Acció Sindical, i Ana Pavía (Sindicato de Actores y Actrices de Aragón), la de finances. Isabel Ávila (U.A. Malaga) i Belen Cruz (Euskal Aktoreen Batasuna) són les suplents.

La nova organització suposa un gran pas endavant en la lluita pels drets dels treballadors de la cultura i vetllarà pels interessos d’aquests i per fer sentir la seva veu. “La nostra professió mereix tenir els mateixos drets laborals que qualsevol altra, però la legislació actual ens els nega”, ha explicat Joan Maria Gual. D’altra banda, Gemma Calvet ha comentat: “És una gran oportunitat per a defensar els drets dels professionals de la dansa“.

Els 15 sindicats que formen part de la nova organització són: 
Actors i Actrius Professionals Valencians
Associació d’Actors i Actrius Professionals de les Illes Balears
Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya
Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya
Asociación de Profesionales de la Danza de la Comunidad de Madrid
Euskal Aktoreen Batasuna
Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana
Sindicato de Actores y Actrices de Aragón
Unión de Actores e Intérpretes de Andalucía
Unión de Actores de Asturias
Unión de Actores de Canarias
Unión de Actores de Castilla y León
Unión de Actores de la Región de Múrcia
Unión de Actores de Madrid i Unión de Actores de Málaga