Actualitat

La UE subvenciona el projecte Escena Catalana Transfronterera amb més de 8 milions d’euros

12/03/2009

El projecte Escena Catalana Transfronterera, que posaran en funcionament aquest any les ciutats de Salt i Perpinyà, rebrà la subvenció del programa INTERREG de la Unió Europea (UE) dotat de 8.279.845 euros per als anys 2009-2011.

Escena Catalana Transfronterera té com a objectiu convertir Salt i Perpinyà en la capital escènica de l’Euroregió del sud d’Europa, a més de contribuir a crear un pol d’activitat econòmica lligada a les indústries culturals i també al turisme cultural, segons ha explicat Salvador Sunyerel, director del Canal (Centre d’Arts Escèniques Salt/Girona) i del Festival de Tardor de Catalunya Temporada Alta.

Salt, que disposarà de 4.065.000 euros, vol crear un espai d’assajos i exhibicions per a El Canal a l’antiga fàbrica de la Coma-Cros. Perpinyà, també utilitzarà els seus més de 4,2 milions d’euros en la creació d’un nou teatre nacional amb espai per a tallers i assajos. 

El projecte també preveu la creació d’un festival conjunt entre les dues ciutats. Aquest s’integrarà al Festival Temporada Alta i rebrà el nom d”Argos’, de manera que alguns espectacles del Temporada Alta podran veure’s tant a Salt com a Perpinyà. A més, els dos municipis pretenen organitzar en comú produccions artístiques en català per crear així un centre transfronterer de creació i difusió d’espectacles.