Actualitat

La Sala Hiroshima arrenca la seva sisena temporada

30/09/2019

La Sala Hiroshima arrenca la seva sisena temporada el 4 d’octubre, amb una programació de 15 peces de dansa contemporània i noves escenes, amb un 50% de programació internacional, 4 estrenes absolutes i 7 estrenes a Espanya. “15 cites especials, 15 propostes escèniques singulars, 15 trobades entre el públic i l’artista”.

Els artistes i companyies programats aquesta temporada a Hiroshima són: Ginevra Panzetti i Enrico Ticconi (Itàlia), Marcela Levi (Brasil) i Lucía Russo (Argentina), La Licuadora / Rodrigo Chaverini (Xile), Aina Alegre (Catalunya), Karin Elmore (Perú), Macarena Recuerda Shepherd (País Basc), Flora Détraz (Portugal), Pol Pi (Brasil), Louis Vanhaverbeke (Bèlgica), Guilherme Miotto / Corpo Maquina (Holanda), David Espinosa (Catalunya), Georgia Vardarou (Grècia), Eisa Jocson (Filipines), Miquel Barcelona (Catalunya), Pau Masaló (Catalunya) i Carmen Muñoz (Andalusia).

A la majoria de les seves propostes trobem un denominador comú: la necessitat de repensar el cos i la forma en la qual el representem en escena. Els artistes han revisitat els seus mestres, els seus folklores, les tècniques que han entrenat; han analitzat els seus referents estètics, els gestos de les celebracions dels seus pobles per a crear un sentiment col·lectiu i celebrar o commemorar; han repassat cançoners i estils de moviment o tradicions artístiques. En definitiva, han mirat cap endarrere i proposen una nova corporalitat, no tant a partir del moviment intuïtiu de l’intèrpret, sinó dels universos estètics que inspiren al coreògraf.

Hiroshima també torna a oferir activitats complementàries, que responen a la curiositat del públic cap a les expressions artístiques contemporànies i afavoreixen la lectura dels espectacles i de la dansa contemporània i les noves escenes en general. Els meet the artist són xerrades relaxades amb l’artista després de la funció, acompanyades d’una cervesa. El programa Set Up possibilita visites dels estudiants de l’Institut del Teatre en el moment de muntatge de les peces. A més, la temporada passada es va crear l’escola de l’espectador: Mirar i Veure dansa, amb una excel·lent acollida per part del públic. Ofereix tres sessions destinades a tres aspectes de la creació escènica on la sala convida a un professional de reconeguda trajectòria per a cada sessió. Finalment, Hiroshima oferirà una selecció de tallers on alguns artistes programats compartiran les seves eines i metodologies de treball.
Podeu consultar la programació aquí. Recordeu que els socis i sòcies de l’APdC, així com els amics i amigues de la dansa, teniu un 25% de descompte en 1 entrada per cada espectacle a través de la compra online (cal introduir el número de soci/a durant el procés de compra, i mostrar el carnet a l’entrada).