Actualitat

La Producció Nacional de Dansa s’estrena al Mercat de les Flors

27/09/2017

Ha arribat el dia: Dijous 28 de setembre s’estrena la Producció Nacional de Dansa, i avui s’ha presentat a la premsa al Mercat de les Flors.

Està formada per un programa doble, firmat pels coreògrafs Roser López i Thomas Noone. L’estol de Roser López pren com a partida el viatge de migració de les aus i el desig de volar. “Un viatge en grup que ens parla de l’animalitat del cos i del moviment, de l’esforç i la resistència, la bellesa i l’esperit de llibertat”. Thomas Noone presenta el seu Many com una peça abstracta en la que el fil conductor és la dinàmica del moviment i la música (signada per Philip Sheppherd). “L’individu versus el grup, la paradoxa de voler ser individu però no voler patir la vulnerabilitat de l’ésser solitari, o agonitzar entre l’homogeneïtat per beneficiar-se de l’anonimat del grup”.

A més, la Producció Nacional de Dansa va acompanyada d’activitats i recursos adreçats a la creació de públics que es desenvoluparan a les 19 ciutats implicades. Segons Àngels Margarit, directora del Mercat de les Flors, aquestes activitats “són una invitació per viure la dansa, ja sigui per primera vegada o a través d’una mirada més crítica”. Són accions de formats diversos que tenen per objectiu aproximar i fer més comprensibles als públics els perquès, els coms i els qui de la dansa, que van des de postfuncions amb els artistes fins a assajos oberts amb escoles, passant per tallers per a professionals o inclús aproximacions a la literatura sobre dansa.

L’espectacle va ser escollit per concurs públic i forma part del Pla d’Impuls de la Dansa, que té l’objectiu de visibilitzar, compartir i apropar a públics més amplis la dansa a través d’un espectacle de gran format escènic. Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a la unió d’esforços del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Mercat de les Flors, els 18 teatres municipals que acolliran l’espectacle en gira i l’APdC.

Calendari de la Producció Nacional de Dansa


Mercat de les Flors: del 28 de setembre a l’1 d’octubre de 2017.

Teatre Principal d’Olot: 20 d’octubre de 2017.

Teatre Fortuny de Reus: 21 d’octubre de 2017.

Teatre Monumental de Mataró: 28 d’octubre de 2017.

Teatre Kursaal de Manresa: 3 de novembre de 2017.

Teatre l’Atlàntida de Vic: 4 de novembre de 2017.

Teatre de la Llotja de Lleida: 10 de novembre de 2017.

Teatre Auditori Àtrium Viladecans: 11 de novembre de 2017.

Teatre Joventut de L’Hospitalet de Llobregat: 17 de novembre de 2017.

Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú: 18 de novembre de 2017.

Teatre Zorrilla de Badalona: 2 de desembre de 2017.

Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa: 16 de desembre de 2017.

Teatre Auditori Sant Cugat: 20 de gener de 2018.

Teatre Alegria de Terrassa: 21 de gener de 2018.

Teatre Josep Maria de Sagarra de Santa Coloma de Gramanet: 26 de gener de 2018.

Teatre Municipal de Girona: 9 de febrer de 2018.

Teatre Auditori de Granollers: 11 de febrer de 2018.

Teatre Municipal El Jardí de Figueres: 16 de febrer de 2018.

Teatre Principal de Sabadell: 18 de febrer de 2018.