Actualitat

La Porta presenta el cicle de dansa Carnicos

03/03/2008

Després del primer cicle Carnicos presentat a la tardor de 2006, La Porta proposa un nou apropament a projectes de recerca de llarg recorregut d’artistes que, partint del cos i la presència, estan treballant amb metodologies, referents i/o iconografies procedents de l’àmbit científic. Aproximacions com l’anatomia o el bioart, noves maneres d’abordar i de pensar el cos i els seus límits des de diferents disciplines conflueixen en aquest cicle.
 
La presentació de les obres anirà acompanyada de converses obertes al públic al voltant de les implicacions i connexions entre l’art i el pensament científic al nostre temps. Els interessa situar-se, de manera modesta, en aquell punt on cos, ciència i art comparteixen i intercanvien amb naturalitat mirades i pensaments. Les actuacions es faran a la Caldera i a la Sala Beckett.
 
Aquest cop Carnicos convida, entre el 13 i el 16 de març, a Elena Córdoba http://anatomiapoetica.blogspot.com i el col·lectiu belga Deepblue. Partint de dos projectes artístics de llarga trajectòria, La Porta proposa un espai d’encontre entre diferents visions i aproximacions al cos. Un diàleg entre discursos que, provenint de camps tan diferents com la medicina, la filosofia, les ciències socials i la crítica artística, comparteixen molts arguments i preocupacions a l’hora de mirar i pensar el cos.
 
Així, el nou projecte de recerca de la coreògrafa Elena Córdoba (Anatomía Poética) i algunes de les propostes del col·lectiu belga deepblue (Box with holes de Heine Røsdal Avdal i Terminal de Heine Røsdal Avdal i Christoph De Boeck) seran el punt de sortida per establir un diàleg entre artistes i pensadors de diferents disciplines.
 
Constataran com des de la medicina, les ciències socials, la filosofia i la crítica artística s’articulen discursos al voltant del cos sorprenentment connectats amb moltes de les qüestions i arguments amb els quals treballa la creació contemporània. Connectats conceptualment però també a nivell sensible, compartint preocupacions, aventurant nous paradigmes, noves maneres de pensar el cos i des del cos, convertit en icona central en la complexa societat actual: el cos tecnològic, digitalitzat, virtual, el cos vulnerable, tatuat, foradat, operat, convertit en camp semàntic, el cos polític, els cossos oprimits, segrestats, envaïts, immolats, el cos mercaderia, el cos pornogràfic, el cos imatge.

Més informació (dossier i fotos)

Amb una entrada del Cicle Carnicos, 20% de descompte a l’exposició Bodies (a partir del 25/03) Drassanes Reials De Barcelona – Av. de les Drassanes s/n