Actualitat

La Plataforma proposa una llista de candidats al Plenari del primer Consell de les Arts

29/05/2008

Després de l‘aprovació de la llei, el 8 de maig passat, la Plataforma de la Cultura per a un Consell de les Arts de Catalunya, de la qual forma part l’APdC,  ha enviat la seva llista de propostes de candidats/es al Plenari del primer Consell de les Arts al  president de la Generalitat, José Montilla; a l’assessor cultural de Presidència de la Generalitat, Toni Berini; al conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras; al secretari general d’aquest departament, Lluís Noguera; i als portaveus de cultura de tots els grups parlamentaris: Carme Vidal (CiU), Francesc Boya (PSC), Marina Llansana (ERC), Dolors Camats (IC-V), Rafael López (PP) i Antonio Robles (Ciutadans) així com a alguns responsables de cultura de partits polítics que els ho han demanat, com ara  Xavier Menéndez (PSC) i Josep Altayó (IC-V).

La proposta de la Plataforma ha sortit d’un procés participatiu. Inclou els creadors Frederic Amat, Hermann Bonnín, Juli Capella, Isabel Coixet, Joan Fontcuberta, Enric Jardí, Àngels Margarit, Roc Parés, Vicky Peña, Perejaume, Pere Portabella, Carles Santos, Susana Solano i Arnau Vilardebó.

Com a gestors culturals es proposa Vicenç Altaió, Eulàlia Bosch, Teresa Carranza, Francesc Casadesús, Jordi Colominas, Sergi Díaz, Lídia Gilabert, Marta Gili, Pilar Parcerisas i Ramon Parramon. Els emprenedors triats són Carme Balcells, Lluís Bassat, Sergi Caballero, Bruno Figueras, Chantal Grande, Ton Granero, Jaume Mateu (Tortell Poltrona), Marta Oliveres i Tortosa, Salvador Sunyer i Margarida Troguet.

I Xavier Antich, Manuel Delgado, Jordi Jané, Josep Ramoneda, Ignasi Riera i Gassiot, Montse Romaní, Xavier Rubert de Ventós, Ricard Salvat i Jorge Wagensberg són els representants triats entre els pensadors/humanitats.