Actualitat

La Plataforma per als Titulats superiors en Art Dramàtic i Dansa es reuneix amb el nou gerent de l’Institut del Teatre

02/10/2013

La Plataforma per als Titulats Superiors en Art Dramàtic i en Dansa, formada per l’APdC, l’ATSIT i l’AADPC, ens vam reunir ahir 1 d’octubre amb Jordi Roig i Vinyals, nou gerent de l’Institut del Teatre, i Magda Puyo, directora pedagògica. Els objectius d’aquesta trobada van ser presentar la plataforma i les associacions que la composen, i repassar l’estat de la qüestió de diversos temes pendents de resoldre.

D’una banda, des de la Plataforma es va recordar la problemàtica de les places del POA 2012 – 2013, places que van ser convocades quan ja havien començat a impartir-se. L’Institut del Teatre va assegurar que el calendari no està en la seva mà, depèn dels canvis de lleis i del propi funcionament de la Diputació. Tot i així, es van comprometre a fer un esforç de comunicació per deixar ben clara la situació si tornés a succeir. Des de la Plataforma, ens vam posar a la seva disposició per difondre aquesta informació.
 
D’altra banda, l’Institut del Teatre va deixar clar el seu posicionament pel que fa a les titulacions superiors que imparteixen i al seu reconeixement: està estudiant activament la possibilitat d’adscriure’s – l’ESAD i el CSD- a la universitat. Aquesta adscripció, que la Plataforma reclama des de fa mesossuposaria obtenir el Grau universitari i tenir les mateixes oportunitats i sortides laborals que tenen els Graus oferts per les universitats espanyoles. Actualment aquests estudis superiors estan situats en uns llimbs acadèmics que perjudiquen les sortides laborals dels estudiants que els cursen, i que malgrat ser “equivalents a tots els efectes a un Grau”, en la pràctica no ho són.

Des de la Plataforma ens vam posar a disposició de l’Institut del Teatre per a treballar conjuntament aquests i altres temes que afecten al bon funcionament del sector.