Actualitat

La Plataforma i els membres del Consell de la Cultura i les Arts celebren la constitució del Consell

11/03/2009

Dissabte passat la Plataforma per a la Creació del Consell de les Arts i els membres del Consell es van reunir per a celebrar la constitució de l’organisme en un dinar a un dels centres de dansa més emblemàtics de la ciutat, La Caldera.

La Plataforma, formada per més de 30 entitats, entre elles l’APdC, va convidar als tres consellers de Cultura que han viscut el procés, a representants de les formacions polítiques que han participat del procés i als actuals membres del Consell, encapçalats per Bru de Sala. Es va posar fi amb aquest dinar a una llarga etapa en la que la Plataforma ha estat reivindicant l’existència d’un Consell, i ara comença una nova etapa en la que ja és una realitat plena de reptes.

D’altra banda, el Govern ha aprovat els estatuts del Consell amb l’objectiu de desenvolupar l’organització i el règim jurídic d’aquest nou organisme.  La creació del Consell implica la incorporació dels sectors de la creació a les plataformes d’accés i participació en la cultura. Els estatuts determinen que l’organisme és una entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia i que el president del consell ha de ser nomenat pel president de la Generalitat entre els membres del plenari.