Actualitat

La Junta Electoral NO autoritza la concentració prevista per avui per la llibertat d’expressió i contra la condemna a Pablo Hasel

11/02/2021

L’Acadèmia Catalana de la Música s’ha vist obligada a transformar en un acte online la protesta arran de la decisió de la Junta Electoral.

Des de l’Acadèmia consideren que no deixa de ser paradoxal que la Junta Electoral denegui el permís per celebrar una concentració en favor de la llibertat d’expressió, quan el que ha de garantir en període electoral és l’exercici de drets fonamentals d’expressió i participació ciutadana.

La concentració i el manifest ha aconseguit l’adhesió de la major part d’entitats del sector cultural. L’acte es farà igualment dijous 11 de febrer a les 16:00 hores i podrà seguir-se de manera oberta a través de la plataforma ZOOM en aquest enllaç:

https://us02web.zoom.us/j/84024687643

Després de la lectura del manifest, disposarem un espai breu de temps perquè les entitats que ho desitgin puguin expressar-se.

Aquí podreu veure la convocatòria i aquest és el manifest que hem impulsat per acompanyar-la:

Condemnat per injúries a la corona i enaltiment del terrorisme per unes opinions  manifestades en uns tweets i per la lletra d’una cançó, Pablo Hasel es convertirà en el primer artista empresonat efectivament a l’estat espanyol des dels inicis de la transició democràtica. La llista però de processaments, imputacions i  condemnes a artistes en els últims anys, converteix a l’estat espanyol en un dels estats amb més artistes represaliats de tot el món.

Avui és Pablo Hasel, demà serà qualsevol altre creador o intèrpret de qualsevol altra disciplina. Ni entenem ni podem permetre que algú pugui ser condemnat i empresonat per expressar les seves idees, sigui mitjançant les xarxes socials o a través de qualsevol disciplina artística. Considerem aquesta condemna, així com les de la resta de companys i companyes que es troben en una situació semblant, un atac directe a un dret fonamental com és el de la llibertat d’expressió personal i artística.

  • Manifestem el nostre suport a Pablo Hasel i el nostre rebuig total i absolut  al seu empresonament.
  • Demanem l’anul·lació de totes les causes obertes i de les sentències  condemnatòries de  tots els artistes processats per la seva expressió artística.
  • Exigim al Govern de l’estat i a totes les instàncies fiscals i/o judicials,  el respecte més escrupolós a la llibertat d’expressió en tant que dret fonamental de tots els ciutadans.