Actualitat

La jove companyia IT Dansa de l’Institut del Teatre, de gira internacional

04/03/2015

IT Dansa, la jove companyia de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona realitzarà durant el mes de març i abril la seva primera gira internacional, per diferents poblacions de França, Suïssa i Luxemburg. presentant les coreografies del seu repertori.


Creada com a programa pedagògic de perfeccionament de la formació de joves ballarins, la companyia realitzarà un total de 15 funcions amb “Wad-Ras” dels catalans Montse Sánchez i Ramón Baeza; “Un Ballo” del coreògraf txec Jirí Kylián i “Minus 16” de l’israelià Ohad Naharin, totes tres peces estrenades a Catalunya per IT Dansa.


Sota la direcció artística de la ballarina i coreògrafa Catherine Allard, la companyia està integrada per 16 ballarins-alumnes, seleccionats mitjançant audició, que per un temps limitat de dos anys interpreten les coreografi­es d’artistes com ara Jirí Kylián, Ohad Naharin, Rui Horta, Nacho Duato o Ramon Oller, i de joves coreògrafs com Jacobo Godani, Jo Stromgren, Stijn Celis, Uri Ivgi, Alex Ekman, Gustavo Ramírez o Rafael Bonachela.