Actualitat

La Intrusa Danza i Rubén Olmo, Premis Nacionals de Dansa 2015

22/10/2015

La Intrusa Danza, en la modalitat de creació, i el ballarí Rubén Olmo, en la modalitat d’Interpretació, han estat guardonats amb el Premio Nacional de Danza 2015, que concedeix el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, i que està dotat amb 30.000 euros cadascun.

La companyia La Intrusa (Virginia García i Damián Muñoz), ha estat distingida pel jurat “per la seva excel·lència en la investigació en la dansa contemporània aprofundint en la fisicalitat i poètica escènica tan identificativa de seus treballs “. El jurat també ha exalçat “la seva permeabilitat per integrar nous llenguatges artístics que contribueixen al creixement del fet escènic, com queda reflectit en Staff, Best of you i Ölelés“.

D’altra banda, el jurat ha concedit el premi e
n la modalitat d’Interpretació a Rubén Olmo “pel seu domini en la interpretació de tots els estils de la dansa espanyola i la seva versatilitat de registres”. El jurat, a més, ha destacat “la seva identitat com a intèrpret i la constància de la seva dilatada trajectòria, que inclou col·laboracions diverses amb altres creadors”.