Actualitat

La Generalitat obre dilluns 30 de novembre la inscripció per poder rebre les ajudes a persones treballadores autònomes i microempreses

27/11/2020

La Generalitat ha decidit obrir un registre previ per poder repartir amb més agilitat les futures ajudes econòmiques per a autònoms i evitar el col·lapse de fa dues setmanes. Des de dilluns 30 de novembre a les 9h del matí i fins el dia 7 de desembre a les 15h, totes les persones treballadores autònomes individuals o persones treballadores autònomes que formin part d’una microempresa (màxim de sis persones contractades) podran accedir al tràmit de registre al Canal Empresa.

La presentació del formulari d’inscripció prèvia serà equivalent a demanar l’ajuda, i no serà necessari realitzar cap altre tràmit. El Govern encara ha d’aclarir quina serà la quantia econòmica. Totes aquelles persones beneficiàries de la subvenció per a autònoms del 9 de novembre no podran optar a les noves ajudes. A dia d’avui no s’ha especificat que existeixi cap incompatibilitat amb l’ajuda de 750 euros anunciada ahir dijous (com sí que passava amb la convocatòria del 9 de novembre). Properament sortiran les bases específiques i us mantindrem informats. Volem aclarir que en el cas que algú ja hagi processat l’ajuda de 750 euros, sempre podrà renunciar a una de les dues posteriorment.

Per a poder accedir a aquests ajuts extraordinaris caldrà complir, entre d’altres, els següents requisits:

– Tenir domicili fiscal a Catalunya.

– Estar d’alta al RETA o a una mutualitat alternativa al RETA de manera ininterrompuda, abans de l’1 d’octubre de 2020.

– La base imposable de l’impost sobre la renda de les persones físiques del darrer exercici disponible ha de ser igual o inferior a 35.000 euros.

– El rendiment net de l’activitat dels tres primers trimestres de 2020 no ha de superar l’import de 13.125 euros.

Consulteu totes les bases fent clic aquí.