Actualitat

La Fundació Tàpies acull “Retrospective”, un projecte coreogràfico-museístic del francès Xavier Le Roy

07/03/2012

Del 24 de febrer al 22 d’abril la Fundació Tàpies acull “Retrospectiva” de Xavier Le Roy, una exposició concebuda com una coreografia d’accions que duen a terme una sèrie d’intèrprets durant tot el període expositiu. Aquestes accions componen situacions que permeten explorar la manera com usem, consumim o produïm temps.

Es tracta d’una exposició en moviment i en evolució constant per viure i reviure. Un experiment dut a terme amb 16 ballarins que treballen a Catalunya, que pretén reformular elements coreogràfics d’una tria de peces en accions en viu en les quals s’intersequen les estructures teatral i museística.

Doctor en Biologia Molecular, Le Roy ha desenvolupat des de 1991 un treball com a coreògraf i ballarí que radicalitza el discurs sobre el cos i l’art del moviment, i en el qual són centrals un interès pel propi procés de treball i un qüestionament dels modes de producció i relació inherents a la practica coreogràfica. Basada en coreografies individuals de Xavier Le Roy, creades entre el 1994 i el 2010, l’exposició es desplega en tres eixos de temps: la durada de la visita del públic, el treball diari de setze intèrprets, i el desenvolupament d’una peça nova al llarg del període d’exposició.

La invitació a la cloenda serà diumenge 22 d’abril de 2012, de les 18 a les 20h, i comptarà amb 16 ballarins de la ciutat: Idurre Azkue, Quim Bigas, Cristina Blanco, Pere Faura, Sergi Faustino, Núria Gregori, Mizar Martínez, Guillem Mont de Palol, Elena Murcia, Mariona Naudin, Cristina Núñez, Aimar Pérez, Karolina Rychlik, Clara Tena, Carme Torrent i Javier Vaquero.

Quatre espectacles al Mercat de les Flors
En el marc de l’exposició “Retrospectiva” el Mercat de les Flors programa quatre espectacles del coreògraf francès, la majoria dels quals es presenten per primera vegada a Catalunya:

– 10 de març: Self Unfinished
– 28 i 29 de març: Le Sacre du Printemps
– 12 d’abril: Product of circumstances
– 14 i 15 d’abril: low pieces

Més informació: www.mercatflors.cat/cicle/xavier-le-roy-2/