Actualitat

La Fundació SGAE anuncia els candidats als XXIII Premis Max de les Arts Escèniques

12/05/2020
La Fundació Sgae ha donat a conèixer les persones finalistes dels XXIII Premis Max, que tenen com a objectiu estimular i premiar el talent de les professionals del teatre i la dansa del país, a més de promoure els espectacles de la temporada.
Aquests guardons celebren 23 anys mantenint les seves 19 categories a concurs i tres premis especials: Premi Max d’honor, que distingirà la trajectòria d’una persona per la seva aportació, lliurament i defensa de les Arts Escèniques, el Premi Max aficionat o de caràcter social, que engloba projectes a favor de la integració i la projecció social ia companyies aficionades amb una excel·lent contribució a les Arts Escèniques, i Premi Max del públic, que es concedirà a l’espectacle que obtingui major nombre de vots de el públic a través de l’aplicació online #VotaMax, oberta fins el 20 de maig de 2020.

Finalistes de les categories de dansa
Millor espectacle de dansa
· Gauekoak de Kukai Dantza.
· Gran Bolero de Jesús Rubio Gamo.
· Un cuerpo infinito de Cía. Olga Pericet.

Millor coreografia
· Jesús Rubio per Gran bolero.
· Sara Cano per Vengo!
· Mario Bermúdez per Anhelo.

Millor intèrpret femenina de dansa
· Olga Pericet per Un cuerpo infinito.
· Paloma Calderón per Cortejo.
· Catherine Coury per Anhelo.

Millor intèrpret masculí de dansa
· Thomas Noone per After the party.
· Mario Bermúdez per Anhelo.
· Marco Flores per Origen.

Per altra banda, celebrem que cada vegada es tenen més en compte els espectacles de dansa en “les altres categories”. És el cas de:
· Slapstick de Cía. Mar Gómez, nominat a millor espectacle de carrer.

· Play d’Aracaladanza, nominat a millor espectacle de públic familiar, a millor composició musical (Luis Miguel Cobo, millor disseny de vestuari (Elisa Sanz) i millor disseny d’il·luminació (Pedro Yagüe).

· Around the World, de Brodas Bros, nominat a millor disseny d’il·luminació (Jorge García i Marc Carrizo).
· Cortejo de Elena Carrascal SLU. Danza, nominat a millor espectacle revelació.
· Gauekoak, de Kukai Dantza, nominat com a millor disseny d’espai escènic (Fernando Bernués).

La cerimònia, que estava prevista per al 29 de juny de 2020, es posposa inicialment fins al 7 de setembre. Es durà a terme al Teatro Cervantes de Málaga i estarà dirigida per Joaquín Casanova i Elisa Ramos, fundadors de la companyia granadina La Maquiné, especialitzada en teatre familiar. El lema d’aquesta edició pivotarà sobre l’art d’escoltar: “La gala serà una reflexió de la societat on vivim, contaminada pel soroll, la tecnologia i estímuls que ens bombardegen constantment”, exposen els directors. Una reflexió sobre el silenci, tant exterior com interior, ja “en perill d’extinció”.