Actualitat

La Fundació Loewe patrocinarà la propera temporada de dansa del Liceu

10/02/2011

La Fundació Loewe va firmar ahir un conveni amb el Gran Teatre del Liceu amb l’objectiu de donar suport a la dansa. La col·laboració es concreta amb el patrocini, fixat en 15.000 euros, de l’espectacle que la Martha Graham Dance Company presentarà al mes de juliol dins la temporada vigent; més uns altres 60.000 euros per a la temporada de dansa 2011 – 2012 del gran teatre de la Rambla.

Aquest conveni suposa pel Gran Teatre del Liceu una important injecció econòmica que facilitarà la programació d’espectacles de dansa de qualitat i la presència a Catalunya de les més prestigioses companyies de dansa a nivell internacional. En paraules del sr. Joan Francesc Marco, director general de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, “ara que tothom pateix la crisi és molt d’agrair que pensin en una disciplina que necessita suport. Volem que hi hagi més dansa al Liceu”.

Segons va explicar ahir el sr. Enrique Loewe, president de la firma de moda madrilenya, “volem establir una col·laboració a llarg termini, apropar-nos amorosament i culturalment de nou a una ciutat a la qual ens sentim molt lligats”. I és que la Fundació està vinculada a la dansa des de l’any 1997, amb el patrocini de les temporades de ballet del Teatro Real de Madrid, o amb l’organització, juntament amb el Teatro Real i la Residencia de Estudiantes, dels Encuentros Loewe con la Danza, uns col·loquis entre professionals de diversos camps de la cultura per a fomentar l’interès en aquesta disciplina artística.