Actualitat

La Fira Mediterrània de Manresa obre el termini de presentació de propostes

10/02/2010

La Fira Mediterrània de Manresa ha obert la convocatòria 2010 per a les companyies i grups que vulguin optar a formar part de la tretzena edició d’aquest certamen estratègic en el mapa dels mercats d’espectacles configurat pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya. La data límit de presentació dels projectes serà divendres 26 de març de 2010. La Fira tindrà lloc entre el 4 i el 7 de novembre de 2010.

La Fira prioritzarà en la seva selecció les estrenes absolutes, així com les que ho siguin a Catalunya, als Països Catalans o a l’Estat espanyol. En la convocatòria, el mercat anuncia que tindrà com a eix temàtic no excloent “el moviment”. Aquesta idea succeeix les de les dues edicions anteriors. Així el 2008 el tema escollit va ser la festa al carrer, i el 2009 la dualitat tradició-contemporaneïtat.

La convocatòria remarca el caràcter interdisciplinari de la Fira, que aglutina els diferents llenguatges artístics: arts visuals, circ, dansa, exposicions, música, narració oral i teatre. Per tant, es confirma que els àmbits potenciats o introduïts el 2009, com les arts visuals, la narració oral i les exposicions, reapareixeran en aquesta nova edició. També es confirma que el mercat abastarà espectacles en diferents formats -petit, mig o gran-, i que seran adreçats tant per als públics adults com als familiars.

L’any passat la Fira va rebre unes 600 propostes i se’n van seleccionar un centenar. La programació es dissenya en funció de la capacitat infraestructural, la professionalitat de les companyies i de l’adequació als diferents formats existents.

Més informació a: www.firamediterrania.cat i a l’apartat Convocatòries de la nostra web.