Actualitat

La Fira de Tàrrega organitza una jornada de debat sobre les arts de carrer en temps de crisi

12/04/2012

Amb la voluntat d’analitzar els reptes i proposar solucions, la jornada «Les arts de carrer en temps de crisi» tindrà lloc a Tàrrega el 24 d’abril i hi participaran professionals que representaran el diferents agents del sector: les companyies, les distribuïdores, les institucions, els festivals, els programadors d’ajuntaments, els periodistes especialitzats, les entitats que ofereixen formació i les associacions professionals (entre elles l’APdC, representada per la seva gerent, Tracy Sirés).

Partint de la premissa que actualment les companyies que es dediquen a les arts de carrer són els artistes catalans que més treballen a l’estranger, FiraTàrrega vol encetar un debat sectorial que aculli els experts i els professionals que coneixen el dia a dia. La intenció és veure com afecta el moment actual de crisi a un sector que va ser pioner internacionalment a principi dels vuitanta (amb l’eclosió de companyies com Fura dels Baus, Comediants…) que després va patir una davallada i que a l’actualitat veu néixer nous talents que poden donar un nou impuls al sector però que sovint no compten amb els suports ni amb les estructures més idonis perquè això sigui possible.

La jornada, que tindrà lloc el 24 d’abril a la ciutat de Tàrrega, vol ser una trobada de reflexió i debat entre experts professionals que treballen al sector i que busquen fórmules i proposen alternatives per fer-lo avançar. L’objectiu és veure quina cabuda té i pot tenir el discurs artístic en l’espai públic de casa nostra, com es pot prestigiar i, sobretot, què es pot fer des del món de l’educació, la comunicació o la política perquè es valori un sector que, malgrat les adversitats, és el que té més possibilitats de mercat internacional.

L’acte s’estructurarà al voltant de quatre taules de debat. Una sobre comunicació i màrqueting aplicats a les arts de carrer; una altra que tractarà sobre la qualitat i la innovació artístiques; una tercera sobre la producció i l’exhibició; i la quarta sobre polítiques culturals i cohesió del sector. La jornada es clourà amb una taula de conclusions que recollirà les aportacions dels experts en les sessions.

Participació a través de les xarxes socials

Tot i que la jornada es realitzarà a porta tancada, la voluntat és tenir el màxim de participació. Per aquest motiu la sessió de conclusions serà retransmesa en vídeo en streamline i s’obriran canals d’intervenció a través de les xarxes socials de FiraTàrrega (Facebook i Twitter). S’ha creat per a l’ocasió el hashtag #reptescarrer on ja es recullen aportacions per incorporar-les en el debat de la jornada.